Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X
Ontdek de producten

De wereld van de energie...

Vroeger

https://images.prismic.io/octa/e52a3affb2811051af121fb4c20964f6b2eef28a_illus-passe.png?auto=compress,format

Je zag door de bomen het bos niet meer. Energieleveranciers vergelijken is geen lachertje, want je vergelijkt appelen met peren. Je tekende uiteindelijk in op een groepsaankoop, in de hoop de laagste energie- of mazoutprijs te betalen, maar ook dat bleek niet altijd juist. Je vertrouwde op verschillende energieleveranciers, elk met hun eigen beloften, maar uiteindelijk besefte je dat deze elk hun eigen waarheid vertelden. Maar niemand hielp je met jouw energievragen: wat is voor mij de beste keuze, de juiste oplossing en hoe kan ik met een gerust hart de komende 20 jaar tegemoet?

Vandaag

Dankzij de jarenlange ervaring van OCTA+ in brandstoffen, stookolie, elektriciteit en aardgas weten wij als geen ander te antwoorden op al je energievragen. Onze grootste kracht is onze onafhankelijkheid, onze neutraliteit. Omdat we een gans energiepakket kunnen aanbieden, zijn we niet verplicht slechts één oplossing naar voor te schuiven. Want iedereen is anders, elke situatie is anders. Wij gaan uit van jouw specifieke situatie om je te begeleiden naar de juiste oplossing, een niet te onderschatten element én onze kracht binnen de energietransitie.

Waarom OCTA+ ?

OCTA+ is nog één van de weinige echte Belgische energieleveranciers. Je kan terecht bij OCTA+ voor zowel elektriciteit, aardgas, mazout als brandstof.

Eenmaal klant bij OCTA+ zal je onder de indruk zijn van onze scherpe prijzen, persoonlijke dienstverlening en snelle reactietijden. Dat is de vijfsterren dienstverlening van OCTA+.

Aardgas & elektriciteit

Elektriciteit en/of aardgas voor particulieren, professionelen en ondernemingen. Dit telkens aan scherpe vaste of variabele tarieven.

Meer info

Mazout

Mazout, Mazout+ of gasolie extra, aan jou de keuze. Geniet van extra dienstverlening zoals automatische vulling en gespreide betaling.

Meer info

Tankkaart

Tanken en elektrisch laden met 1 kaart. Met de HybridCard kan je terecht bij 1.850 stations en meer dan 1.000 laadpalen.

Meer info

Contact & Support

Onze energiespecialisten:

  • Elke werkdag bereikbaar
  • 1 aanspreekpunt voor al je vragen
  • Je stuit nooit op een antwoordapparaat

FAQs

Wat is het verschil tussen een variabel en een vast tarief?

Het verschil is vergelijkbaar met een vaste of variabele rentevoet bij een hypothecaire lening.

Vast tarief: de energieprijs wordt vastgezet gedurende de hele looptijd van uw contrat. Met een vast tarief vermijdt u dus de schommelingen van de markt.

Variabel tarief: de energieprijs wordt volgens de schommelingen van de markt berekend. Bij de jaarafrekening berekenen we het verbruik per maand (of trimester). Het bedrag van uw voorschotfactuur hangt niet af van deze schommelingen en blijft dus hetzelfde.

Hoe wordt de prijs van de elektriciteit berekend ?

De eindprijs van de elektriciteit wordt op basis van vier componenten berekend:

  • De prijs van de energie
  • De bijdrage voor groene stroom
  • De nettarieven (bepaald door de netwerkbeheerder)
  • De heffingen (bepaald door de overheidsinstanties)

Klik hier om de tarieffiches te raadplegen.

Hoe wordt de aardgasprijs berekend?

De eindprijs van de aardgas wordt op basis van drie componenten berekend:

  • De energieprijs
  • De nettarieven (bepaald door de netwerkbeheerder)
  • De heffingen (bepaald door de overheidsinstanties)

Klik hier om de tarieffiches te raadplegen.

Welk voorschotbedrag zal ik moeten betalen?

U kan eenvoudig een simulatie maken op onze website en berekenen hoeveel u bij OCTA+ betaalt. Hiervoor houdt u best een jaarlijkse afrekening van uw huidige leverancier bij de hand, vermits u het jaarlijks verbruik zal moeten ingeven. Voor een nieuwe woning kan u een schatting op basis van uw verbruiksprofiel maken.

Klik hier om een schatting van uw energiefactuur te maken.

Indien u vragen heeft over de prijssimulatie, bel ons gerust op het nummer 02/851 01 51

Kan ik zomaar van energieleverancier veranderen?

U kan op ieder moment van energieleverancier veranderen. U moet enkel een nieuw contract sluiten met OCTA+ en wij regelen alles met uw oude energieleverancier en de netbeheerder. Alle wettelijke verplichtingen worden hierbij gerespecteerd.

Klik hier om het webformulier in te vullen met het gewenste tarief.

Over OCTA+

Een stabiele 100% Belgische KMO waar jij nooit als de zoveelste nummer op een lijst behandeld zal worden.

Al 130 jaar staan de Belgische aandeelhouders aan de leiding van energieverdeler OCTA+. Mede door fusies en overnames groeide het bedrijf uit tot de grootse onafhankelijke verdeler van energieproducten in België.

De grote kracht van OCTA+: wij kiezen vrij uit verscheidene energieproducenten. Op die manier beschikken onze klanten over de beste producten tegen de beste prijs. Verder energieleveranciers vergelijken is dus overbodig. Je kan terecht bij OCTA+ voor zowel elektriciteit, aardgas, brandstof als mazout.

Door onze onafhankelijkheid op de Belgische energiemarkt kunnen we onze aankopen optimaliseren en betere voorwaarden aanbieden aan jou.

Als klant van OCTA+ geniet je van een persoonlijke aanpak en snelle service. Er is geen enkele vraag die onbeantwoord blijft. Wij engageren ons om jou, de klant, centraal te stellen in alles wat wij doen. Als klant geniet je gegarandeerd van een 5 sterren dienstverlening. Een afzonderlijk team van medewerkers staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Zij adviseren je met plezier om de juiste keuze te maken en dit telkens rekening houdend met je persoonlijke verbruik, behoeften en wensen.