Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Meest gelezen

Alle artikelen

Allerlaatste kans op Vlaamse premie tot € 750 voor zonnepanelen

Goedkope energie. Dat willen we allemaal. Zeker na de turbulente periode waaruit we komen. Dé oplossing: zonnepanelen plaatsen. De rush is volop bezig, want eind 2023 vervalt de premie tot € 750 en het jaareinde nadert!

Het is zomer, tijd voor het onderhoud van jouw verwarmingsinstallatie!

Zomer, zalig! De meest relaxte tijd van het jaar met terrasjes, bbq’s, vakantie,… Je denkt nog lang niet aan de koude winterdagen. Toch is de zomer de beste periode om jouw verwarmingsinstallatie te onderhouden. Waarom? Dat leggen we je uit in dit artikel. 

Naar een schonere stookolie vanaf 1 april 2024

De standaard stookolie die we vandaag kennen wordt vanaf 1 april 2024 vervangen door een schonere variant. Jouw installatie hoef je helemaal niet aan te passen.

Terug naar normale wachttijden na enkele moeilijke maanden

Aantal binnengekomen e-mails maal 3. Aantal oproepen maal 2,5. Even kregen we het aantal vragen niet meer bol gewerkt. We moeten die vinger op de wonde durven leggen. Niemand kon zo’n energiecrisis voorspellen. En de vele extra vragen daags na plots aangekondigde overheidsmaatregelen hielpen niet.

30 tips om energie te besparen tijdens de zomer

De zomer is in het land! Daar heb je zolang naar uitgekeken. Ten volle genieten aan de Belgische kust, Ardennen of het buitenland. Gezellige zomeravonden met vrienden op het terras met eventueel een barbecue erbij. De gedachte alleen laat je al even wegzwijmelen. Maar wanneer jij buiten op het terras geniet, blijft je huis wel energie verbruiken. Deze 30 tips zorgen ervoor dat je energieverbruik daalt.

Eindelijk compensatie voor omvormers die uitzonderlijk lokaal uitvallen

Je hebt geïnvesteerd in zonnepanelen om je energiefactuur te doen dalen. Zon en licht stimuleren de cellen in je panelen om maximaal te produceren. Tot plots… je omvormer uitvalt door een overbelast stroomnet. Het gebeurt gelukkig maar zelden. En compensaties zijn er al of zijn in aantocht.

Laatste kans op zonnepanelen met terugdraaiende teller in Wallonië

Energieprijzen die sterk blijven schommelen. En een energietransitie in volle gang. Je wil minder afhankelijk zijn van energieprijzen die op en neer gaan en liever nog besparen op je energiefactuur.

Lekkende mazouttank? Promaz komt (financieel) tussen!

Als trotse mazoutgebruiker wil je onbezorgd kunnen genieten van de warmte van mazout. Voor het onderhoud van je ketel doe je een beroep op een professional. Kwalitatieve stookolie levert je mazoutleverancier OCTA+. En over je tank… hoef je je sinds kort ook geen zorgen meer te maken. Met het nieuwe fonds Promaz ben je volledig ontzorgd, mocht je mazouttank ooit lekken. 

Einde sociaal tarief voor gezinnen met een verhoogde tegemoetkoming

Vanaf 1 juli 2023 eindigt het sociaal tarief voor energie voor de rechthebbenden op de verhoogde tegemoetkoming. Deze maatregel treft ongeveer 400 000 gezinnen. Welke invloed heeft deze beslissing op jouw situatie?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.