OCTA+ Blog Bekijk alle artikelen

Deel energiebijdrage terugbetaald

Deel energiebijdrage terugbetaald

Tussen de jaren 2009 en 2017 hebben de distributienetbeheerders in Vlaanderen een te hoge federale energiebijdrage geëind van hun klanten. Het gaat in totaal om 85 miljoen euro.

Energiewaakhond CREG heeft een wetswijziging voorgesteld om het teveel terug te betalen aan de aangesloten klanten. Het zijn de distributienetbeheerders die, via de energieleveranciers, deze bedragen zullen aftrekken van de elektriciteitsfactuur tussen 1 juli 2018 en 31 december 2019. Voor een gemiddeld gezin gaat het om enkele euro’s per jaar, voor kmo’s kan het bedrag oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Wanneer u één van de betrokken klanten bent, zal uw voorschotfactuur tot en met 31 december 2019 aangepast worden om u het teveel betaalde bedrag, dat ontvangen werd door uw distributienetbeheerder, te vergoeden.

Meer info vindt u op de website van de CREG: https://www.creg.be/nl/publicaties/beslissing-b1757.

Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit