Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Meest gelezen

Alle artikelen

Allerlaatste kans op Vlaamse premie tot € 750 voor zonnepanelen

Goedkope energie. Dat willen we allemaal. Zeker na de turbulente periode waaruit we komen. Dé oplossing: zonnepanelen plaatsen. De rush is volop bezig, want eind 2023 vervalt de premie tot € 750 en het jaareinde nadert!

Het is zomer, tijd voor het onderhoud van jouw verwarmingsinstallatie!

Zomer, zalig! De meest relaxte tijd van het jaar met terrasjes, bbq’s, vakantie,… Je denkt nog lang niet aan de koude winterdagen. Toch is de zomer de beste periode om jouw verwarmingsinstallatie te onderhouden. Waarom? Dat leggen we je uit in dit artikel. 

Terug naar normale wachttijden na enkele moeilijke maanden

Aantal binnengekomen e-mails maal 3. Aantal oproepen maal 2,5. Even kregen we het aantal vragen niet meer bol gewerkt. We moeten die vinger op de wonde durven leggen. Niemand kon zo’n energiecrisis voorspellen. En de vele extra vragen daags na plots aangekondigde overheidsmaatregelen hielpen niet.

30 tips om energie te besparen tijdens de zomer

De zomer is in het land! Daar heb je zolang naar uitgekeken. Ten volle genieten aan de Belgische kust, Ardennen of het buitenland. Gezellige zomeravonden met vrienden op het terras met eventueel een barbecue erbij. De gedachte alleen laat je al even wegzwijmelen. Maar wanneer jij buiten op het terras geniet, blijft je huis wel energie verbruiken. Deze 30 tips zorgen ervoor dat je energieverbruik daalt.

Einde sociaal tarief voor gezinnen met een verhoogde tegemoetkoming

Vanaf 1 juli 2023 eindigt het sociaal tarief voor energie voor de rechthebbenden op de verhoogde tegemoetkoming. Deze maatregel treft ongeveer 400 000 gezinnen. Welke invloed heeft deze beslissing op jouw situatie?

Zijn zonnepanelen nog interessant in 2023?

De energiecrisis zorgde ervoor dat de prijzen van elektriciteit en aardgas fors stegen. Naast die crisis is er de laatste jaren een energietransitie aan de gang en gaan we alsmaar slimmer en zuiniger met energie om.

Een dynamisch tarief met voordelen en valkuilen

Met de introductie van het dynamisch tarief blijft de energiemarkt in volle ontwikkeling. Als de energiecrisis ons toch iets positiefs heeft bijgebracht, dan is dat ongetwijfeld onze verbeterde kennis over de energietarieven.

Permanente btw-verlaging voor particulieren, accijnzen vanaf 1 april

Naar aanleiding van de energiecrisis besloot de federale regering om enkele maatregelen te treffen om jouw energiefactuur te verlichten.

Federaal basispakket energie 2023: wanneer krijg ik dit?

Voor de maanden november en december 2022 kende de federale overheid een basispakket energie toe. Deze is verlengd voor de maanden januari, februari en maart 2023.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.