Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Ondertussen werd het basispakket voor de maanden januari, februari en maart 2023 toegekend en verrekend. Wat je moet doen wanneer je niets hebt ontvangen, alsook een overzicht van alle steunmaatregelen, vind je hier terug.

Vertrek je op vakantie? Laat je huis energievriendelijk achter

Gepost op 20/07/2020

2 minuten leestijd

Je kan thuis heel wat energie besparen terwijl je op reis bent. Met deze besparingstips kan je met een gerust gemoed op vakantie vertrekken.

  1. Zet je verwarmingstoestel op zomerstand of verlaag je thermostaat tot 16°C. Zo kan je tot 10 à 15% energie besparen. Laat wel de thermostatische kranen openstaan, om te vermijden dat ze vastlopen.
  2. Sluit de toevoer van de boiler af, ook in de keuken. Warm water heb je niet nodig, nu je van huis weg bent.
  3. Draai de hoofdkraan van het gas toe en laat je huis safe achter.
  4. De elektriciteit sluit je best niet af. Zo blijven je alarm, pompen of timers werken tijdens je afwezigheid.
  5. Trek wel de stekker uit van je elektrische toestellen, zoals tv, modem, computer, spelconsoles, wifi. Denk ook aan sluipverbruikers zoals opladers van je elektrische tandenborstel, kruimeldief, gsm…
  6. Ben je lang weg? Haal je koelkast leeg en trek de stekker uit. Laat ze op een kier om schimmelvorming te voorkomen. Bij een korte vakantie kan je alle bederfbare producten verwijderen en je koelkast vullen met waterflessen of lege plastiekdozen. Een volle koelkast verbruikt minder dan een lege.
  7. Installeer timers met spaarlampen en buitenlampen met een bewegingsmelder om inbrekers af te schrikken

Tot slot is het altijd handig om een sleutel af te geven bij een goede bekende. Die kan een oogje in het zeil houden, terwijl jij je batterijen weer helemaal oplaadt.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter