Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Meest gelezen

Alle artikelen

Dossier: zonnepanelen in Vlaanderen

Op 14 januari vernietigde het Grondwettelijk Hof het systeem van de terugdraaiende elektriciteitsmeter in Vlaanderen. Een streep door de rekening van heel wat gezinnen met zonnepanelen op het dak, want het arrest heeft een impact op het rendement.

Energie besparen bij thuiswerken

Thuiswerken is nog altijd de norm in België en de overheid controleert op de naleving ervan. Hoe houd jij je energiefactuur laag nu je kantoor zich thuis bevindt? Ontdek onze besparingstips voor telewerk.

Invoering capaciteitstarief in Vlaanderen vanaf 2022

Vanaf 1 januari 2022 worden in Vlaanderen de netkosten berekend op basis van je gemiddelde maandpiek in plaats van op de hoeveelheid elektriciteit die je afneemt van het net.

Prosumententarief Wallonië ingevoerd vanaf 1 oktober 2020

Het zat er al een tijdje aan te komen: de invoering van het prosumententarief voor eigenaars van zonnepanelen in Wallonië.

Je elektrische wagen opladen met zonnepanelen, een goed idee?

Installateurs van zonnepanelen hebben het druk in Vlaanderen. Vanaf 1 januari 2021 verandert de wetgeving en wordt het systeem van de terugdraaiende teller afgeschaft.

Veranderende wetgeving zonnepanelen

De wetgeving op zonnepanelen verandert binnenkort. In het ene gewest al wat ingrijpender dan in het andere.

Vertrek je op vakantie? Laat je huis energievriendelijk achter

Je kan thuis heel wat energie besparen terwijl je op reis bent. Met deze besparingstips kan je met een gerust gemoed op vakantie vertrekken.

Verhuis je binnenkort? Verwittig tijdig je energieleverancier

Denk bij verhuizen ook aan het overzetten van je nutsvoorzieningen. Verwittig het waterbedrijf dat zorgt voor de wateraansluiting in je nieuwe huis. Ga na welke telecom-aansluitingen je nodig hebt en neem contact op met je leverancier.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.