Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Aardgas: overgang van arm gas naar rijk gas

Gepost op 06/02/2018

2 minuten leestijd

Sinds 1966, wordt onze aardgas vanuit Nederland aangeleverd. Vanaf 2018 zal onze hoofdleverancier geleidelijk aan de export van “arm gas” verminderen om tegen 2030 volledig te stoppen. In België zal dit impact hebben op ongeveer 1,6 miljoen particulieren en professionelen.

België zal zich dus van ergens anders moeten bevoorraden. We gaan vooral importeren vanuit Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Qatar en Duitsland. Het aardgas uit deze landen verschilt echter van dat van Nederland en wordt “rijk gas” genoemd.

Geen paniek, u hoeft zelf niet veel te doen. De distributienetbeheerder en aardgasleveranciers zorgen voor een soepele overgang. U moet wel ten gepaste tijde uw gastoestellen laten nakijken door een erkende technieker.

Gastoestellen van vóór 1978 zijn in het algemeen niet verenigbaar met rijk gas en moeten waarschijnlijk worden vervangen.

Gasttoestellen van 1978 en later zijn meestal wel compatibel. Maar toch is het mogelijk dat er aanpassingen moeten gebeuren om hun correcte en veilige werking te garanderen.

Wenst u meer informatie? Dan kan u terecht op de website van de FOD economie: https://www.gasverandert.be/

Bron afbeelding: https://www.gasverandert.be/

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter