Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Meest gelezen

Alle artikelen

Op roadtrip met je elektrische wagen

Op reis gaan met je e-wagen doe je net iets anders dan met een klassieke auto. Voorbereiding en planning zijn cruciaal om accustress te vermijden. De trip op zich, met de nodige tussenstops om op te laden, maakt al deel uit van je vakantie.

Nieuwe look autoverzekeringspapier

Wist je dat de internationale motorrijtuigverzekeringskaart, beter bekend als  de ‘groene kaart’, verandert van kleur? Ze wordt wit en is niet langer aan twee zijden bedrukt.

Naar de autokeuring, een checklist

Vanaf dat je voertuig vier jaar oud is, moet je het ieder jaar verplicht laten keuren. Altijd een beetje spannend! Met deze checklist ben je optimaal voorbereid.

Laat je wagen onderhouden voor langer rijplezier

Met het onderhoudsboekje van je auto kan je aantonen dat je je vierwieler regelmatig laat onderhouden. Belangrijk als je je auto wilt verkopen of als je beroep wilt doen op fabrieksgarantie. Laat het boekje dus afstempelen bij elk onderhoud.

Drie goede redenen om je wagen te vervangen

Als je tevreden bent  met je wagen, doe je die niet zomaar weg. Toch kan het raadzaam zijn om je auto tijdig te vervangen. Ontdek hier drie redenen om uit te kijken naar een nieuwe auto.

Met welke wagen ben je klaar voor de toekomst

Ben jij toe aan een nieuwe wagen? Dan wordt het een moeilijke keuze: kies je nog voor de klassieke verbrandingsmotor of koop je best al full-elektrisch. Wij gingen te rade bij Rob Van Tichelen, een automotive professional die als geen ander op de hoogte is van de evoluties in de autosector.

Is het nog relevant om een dieselwagen te kopen?

Voor grote afstanden zeker. De nieuwe diesels zijn een pak milieuvriendelijker. Door hun lager verbruik stoten ze zelfs minder CO2 uit dan benzinewagens. Informeer je echter goed over de euronorm bij de aankoop van je nieuwe wagen.

Enkele alternatieven voor diesel- en benzinewagens

Wil je afstappen van de klassieke verbrandingsmotor, wat is dan een goede keuze? Wij nemen de hybride, plug-in hybride en elektrische wagen voor je onder de loep.

Wat wijzigt er aan de lage-emissiezones in 2020?

Vanaf 1 januari bakent Gent een lage-emissiezone of ‘LEZ’ af om vervuilende wagens uit de stad te weren. Hiermee volgt het stadsbestuur het voorbeeld van Antwerpen en Brussel. In Antwerpen worden de toelatingsvoorwaarden nog verstrengd. Dus tijd voor een update.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #