Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Ondertussen werd het basispakket voor de maanden januari, februari en maart 2023 toegekend en verrekend. Wat je moet doen wanneer je niets hebt ontvangen, alsook een overzicht van alle steunmaatregelen, vind je hier terug.

Help, ik zit zonder mazout!

Gepost op 29/10/2019

2 minuten leestijd

Het kan de beste overkomen. Je staat ’s morgens op en je huis is kil. Je voelt aan de radiatoren… ijskoud. Tijd om actie te ondernemen! Bel ons en we komen je zo snel mogelijk uit de nood helpen.

Kies voor automatische levering, een gratis service van OCTA+.

Niet zonder risico

Op de bodem van de tank ligt bezinksel dat bij het leegtrekken van je tank de filter of de sproeiers kan verstoppen. Start daarom niet meteen je installatie op na de levering: door de omwoeling is het nodig om het bezinksel opnieuw naar de bodem te laten zakken. Nog even wachten dus om die dikke fleece uit te trekken. Lukt het niet om je installatie terug op te starten? Stop op tijd met proberen: je kan je mazoutpomp beschadigen. Wellicht hebben de lege leidingen zich vol lucht gezogen en moet je installatie ontlucht worden. Dat kan alleen een vakman.

Op tijd peilen is de boodschap

Zet een herinnering in je agenda en haal op tijd en stond de peilstok boven. Op www.informazout vind je een handige tool waarmee je met je opmeting het aantal liters berekent dat nog in je tank zit. Pas op met automatische meetsystemen. Als er nog 10 cm in de tank zit, wil dit niet zeggen dat je nog voldoende mazout hebt. Je weet: die onderste laag is bezinksel en die wil je niet in de ketel doen belanden.

Of val nooit meer zonder…

Aan de hand van je gemiddeld verbruik en de gemiddelde dagtemperaturen berekent OCTA+ wanneer we je tank moeten vullen. En we leveren aan de beste prijs. Doe beroep op onze gratis service en berg met een gerust gemoed je fleece weer op. Stuur een mailtje naar mazout@octaplus.be en wij regelen je automatische levering. Handig, o zo gemakkelijk en prijsbewust.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter