Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Ondertussen werd het basispakket voor de maanden januari, februari en maart 2023 toegekend en verrekend. Wat je moet doen wanneer je niets hebt ontvangen, alsook een overzicht van alle steunmaatregelen, vind je hier terug.

Ontdek de producten

Elektriciteit & Aardgas

Profiteer van de dalende energieprijzen! Nu tijdelijk met een welkomstkorting tot € 235!

Icoon omgeving

100% Belgisch

Al meer dan 130 jaar is OCTA+ de meest familiale energieleverancier van België.

Icoon checklist

Flexibel aanbod

Aardgas- en elektriciteitsproducten aangepast aan je behoeften.

Icoon computer

5 sterren dienstverlening

De enige energieleverancier waar je nooit moet wachten op een antwoord.

Tijdelijk tot € 235 welkomstkorting

De energieprijzen kennen de laatste tijd een dalende trend. Daarbovenop krijg je tijdelijk een welkomstkorting tot € 235! Dubbel voordeel voor jou! Actie onder voorwaarden.

Pak nu jouw welkomstkorting

De producten

Dynamic
Eco Clear
 • 100% groene elektriciteit
 • Variabel elektriciteitstarief dat de markt volgt
 • Onbepaalde duur
 • Klantendienst online & telefonisch bereikbaar
 • Kleinere ecologische voetafdruk door facturatie via mail
 • Bereken je prijs
Clear
 • Variabel elektriciteitstarief dat de markt volgt
 • Onbepaalde duur
 • Klantendienst online & telefonisch bereikbaar
 • Factuur via mail & online klantenzone
 • Bereken je prijs

Simuleer hieronder je tarief om een duidelijker beeld te krijgen vooraleer je kiest. Vergelijk dan de uitkomst met je huidige energiefactuur en ontdek hoeveel je bespaart.

Capaciteitstarief en basispakket 2023

Sinds begin dit jaar betaal je nettarieven op basis van de hoeveelheid elektriciteit die je op hetzelfde moment verbruikt. Ontdek hier alles over het capaciteitstarief.

Het basispakket energie voor de maanden januari, februari en maart 2023 is toegekend en verrekend. Heb je de premie nog niet ontvangen en denk je er recht op te hebben, dan kan je deze tot 31 juli 2023 aanvragen op de website van de overheid. Door het grote aantal aanvragen hebben zij wel een vertraging in de verwerking van alle dossiers.

Basispakket 2 nog niet ontvangen?

Jouw bijdrage tot een duurzame toekomst

Kies voor een Eco-tarief en draag je steentje bij tot een duurzame toekomst. Onze groene elektriciteit is afkomstig van duurzame energiebronnen zoals zon, wind, water, biomassa en biogas. Voor aardgas werken we met een CO2-compensatiemechanisme waarbij we gecertificeerde projecten ondersteunen die de CO2-uitstoot reduceren.

Meer over het aardgas compensatiemechanisme

Veranderen van energieleverancier is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Je wil veranderen van aardgas- en/of elektriciteitsleverancier? Geen zorgen, OCTA+ regelt dit van begin tot einde voor jou. Schrijf je online in of contacteer één van onze medewerkers die je doorheen de overstap begeleidt en alle administratieve taken op zich neemt. Je hoeft zelf geen contact op te nemen met je huidige energieleverancier.

 • Online inschrijving in minder dan 10 minuten
 • Geen bijkomende kosten
 • Wij regelen de administratie voor jou
 • Contact met je huidige leverancier is overbodig
 • Onze werknemers zijn elke werkdag bereikbaar
Icone Téléphone

Bel ons

Kies eerst je energie hierboven

02/851 01 51

02/257 46 18

FAQ

Wat is het verschil tussen een variabel en een vast tarief?

Het verschil is vergelijkbaar met een vaste of variabele rentevoet bij een hypothecaire lening.

Vast tarief: de energieprijs wordt vastgezet gedurende de hele looptijd van uw contrat. Met een vast tarief vermijdt u dus de schommelingen van de markt.

Variabel tarief: de energieprijs wordt volgens de schommelingen van de markt berekend. Bij de jaarafrekening berekenen we het verbruik per maand (of trimester). Het bedrag van uw voorschotfactuur hangt niet af van deze schommelingen en blijft dus hetzelfde.

Hoe wordt de prijs van de elektriciteit berekend ?

De eindprijs van de elektriciteit wordt op basis van vier componenten berekend:

 • De prijs van de energie
 • De bijdrage voor groene stroom
 • De nettarieven (bepaald door de netwerkbeheerder)
 • De heffingen (bepaald door de overheidsinstanties)

De eindprijs van de aardgas wordt op basis van drie componenten berekend:

 • De energieprijs
 • De nettarieven (bepaald door de netwerkbeheerder)
 • De heffingen (bepaald door de overheidsinstanties)

Klik hier om de tarieffiches te raadplegen.

Kan ik mijn groenestroomcertificaten aan OCTA+ verkopen?

Ja, OCTA+ is steeds kandidaat om deze aan te kopen. Je bent een particulier of professioneel en je hebt groenestroomcertificaten die aan jou zijn verleend voor de productie van hernieuwbare energie. Je hoeft geen klant te zijn van OCTA+, wij kopen groenestroomcertificaten over van iedereen die hernieuwbare energie produceert.

Klik hier voor meer informatie en om je groenestroomcertificaten te verkopen.

Welk voorschotbedrag zal ik moeten betalen?

U kan eenvoudig een simulatie maken op onze website en berekenen hoeveel u bij OCTA+ betaalt. Hiervoor houdt u best een jaarlijkse afrekening van uw huidige leverancier bij de hand, vermits u het jaarlijks verbruik zal moeten ingeven. Voor een nieuwe woning kan u een schatting op basis van uw verbruiksprofiel maken.

Klik hier om een schatting van uw energiefactuur te maken.

Indien u vragen heeft over de prijssimulatie, bel ons gerust op het nummer 02/851 01 51

Kan ik zomaar van energieleverancier veranderen?

U kan op ieder moment van energieleverancier veranderen. U moet enkel een nieuw contract sluiten met OCTA+ en wij regelen alles met uw oude energieleverancier en de netbeheerder. Alle wettelijke verplichtingen worden hierbij gerespecteerd.

Klik hier om het webformulier in te vullen met het gewenste tarief.

Eén van de laatste 100% Belgische energieleveranciers.

Al meer dan 130 jaar lang een betrouwbare partner.

Kies je voor OCTA+ als je nieuwe energieleverancier, dan zal je genieten van een snelle service en bovenal een persoonlijke aanpak alsook voordelige tarieven voor je aardgas- en elektriciteitsverbruik. Bovendien staat er een gespecialiseerd team van medewerkers klaar om al je vragen te beantwoorden.

Elk moment is goed om te veranderen van energieleverancier zolang je maar kan besparen op je energiefactuur. Bereken vrijblijvend je prijs voor aardgas of elektriciteit met onze simulator. Hier zal je onze goedkope variabele tarieven ontdekken en zal je te weten komen hoeveel je betaalt per verbruikte kWh. Vul vervolgens het formulier in om je in te schrijven en dus klant te worden van OCTA+.

Ben je momenteel aan het verhuizen? Dan is het kiezen van een nieuwe energieleverancier vaak één van de laatste dingen waar je moet aan denken.

OCTA+ maakt jouw verhuis makkelijker door een snelle service en voordelige tarieven aan te bieden. Door de onafhankelijkheid van OCTA+ kunnen wij onze aankopen bij energieproducenten optimaliseren en betere energieprijzen aanbieden aan jou.

Meer over OCTA+

Stéphane V.S.

Ik ben een nieuwe klant, maar ik sta al direct versteld van de aangeboden service van OCTA+. Ik ben heel tevreden dat ik van energieleverancier veranderd ben. Bij OCTA+ voel je je echt helemaal bevoorrecht om de klantendienst zich zo inzet voor ons. Bedankt.

Marianne D.

Wij zijn met de hele familie al reeds jaren tevreden klanten van OCTA+. Hiervoor een dikke dank u wel voor hun prima, klantvriendelijke en prijsbewuste service.

Michel L.

Ik ben een zeer tevreden klant sinds 2011, en nooit een probleem, altijd de beste prijs. Probleem met mijn meter? Geen zorgen, dit wordt perfect opgevolgd door OCTA+. Ik moet me echt nooit zorgen maken. Veel bedrijven zouden lessen kunnen trekken uit zo’n dienstverlening waarbij de klant centraal staat. (niet enkel in de energiesector, maar ook telecom, banken, enz.)

Eenmaal klant bij OCTA+ zal je onder de indruk zijn van onze scherpe elektriciteitsprijzen, persoonlijke dienstverlening en snelle reactietijden. Bereken hieronder je prijs voor aardgas- en/of elektriciteit.

Bereken je prijs