Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X
Ontdek de producten

De producten

Maak een keuze tussen de variabele en vaste aardgas- en elektriciteitstarieven van OCTA+, die zo goed mogelijk aangepast zijn aan je energiebehoeften. Simuleer hieronder je tarief om een duidelijker beeld te krijgen vooraleer je kiest. Vergelijk dan de uitkomst met je huidige energiefactuur.

Verander van energieleverancier zonder zorgen Overstappen is nog nooit zo eenvoudig geweest

Je wil veranderen van aardgas- en/of elektriciteitsleverancier en weet niet hoe dit moet? Geen zorgen, OCTA+ regelt dit van begin tot einde voor jou. Contacteer één van onze medewerkers die je doorheen de overschakeling begeleidt en alle administratieve taken op zich neemt. Je hoeft zelf geen contact op te nemen met je huidige energieleverancier.

 • Supersnelle en eenvoudige overschakeling
 • Geen bijkomende kosten
 • Onze werknemers zijn elke werkdag bereikbaar
 • Contact met je huidige leverancier is overbodig
 • Je stuit nooit op een antwoordapparaat

FAQs - Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen een variabel en een vast tarief?

Het verschil is vergelijkbaar met een vaste of variabele rentevoet bij een hypothecaire lening.

Vast tarief: de energieprijs wordt vastgezet gedurende de hele looptijd van uw contrat. Met een vast tarief vermijdt u dus de schommelingen van de markt.

Variabel tarief: de energieprijs wordt volgens de schommelingen van de markt berekend. Bij de jaarafrekening berekenen we het verbruik per maand (of trimester). Het bedrag van uw voorschotfactuur hangt niet af van deze schommelingen en blijft dus hetzelfde.

Hoe wordt de prijs van de elektriciteit berekend ?

De eindprijs van de elektriciteit wordt op basis van vier componenten berekend:

 • De prijs van de energie
 • De bijdrage voor groene stroom
 • De nettarieven (bepaald door de netwerkbeheerder)
 • De heffingen (bepaald door de overheidsinstanties)

Klik hier om de tarieffiches te raadplegen.

Hoe wordt de aardgasprijs berekend?

De eindprijs van de aardgas wordt op basis van drie componenten berekend:

 • De energieprijs
 • De nettarieven (bepaald door de netwerkbeheerder)
 • De heffingen (bepaald door de overheidsinstanties)

Klik hier om de tarieffiches te raadplegen.

Welk voorschotbedrag zal ik moeten betalen?

U kan eenvoudig een simulatie maken op onze website en berekenen hoeveel u bij OCTA+ betaalt. Hiervoor houdt u best een jaarlijkse afrekening van uw huidige leverancier bij de hand, vermits u het jaarlijks verbruik zal moeten ingeven. Voor een nieuwe woning kan u een schatting op basis van uw verbruiksprofiel maken.

Klik hier om een schatting van uw energiefactuur te maken.

Indien u vragen heeft over de prijssimulatie, bel ons gerust op het nummer 02/851 01 51

Kan ik zomaar van energieleverancier veranderen?

U kan op ieder moment van energieleverancier veranderen. U moet enkel een nieuw contract sluiten met OCTA+ en wij regelen alles met uw oude energieleverancier en de netbeheerder. Alle wettelijke verplichtingen worden hierbij gerespecteerd.

Klik hier om het webformulier in te vullen met het gewenste tarief.

Over OCTA+: één en al energie voor jou.

Een stabiele 100% Belgische KMO waar jij nooit als de zoveelste nummer op een lijst behandeld zal worden.

Al 130 jaar staan de Belgische aandeelhouders aan de leiding van energieleverancier OCTA+. Mede door fusies en overnames groeide het bedrijf uit tot de grootste onafhankelijke verdeler van energieproducten in België.

De grote kracht van OCTA+: wij kiezen vrij uit verscheidene energieproducenten. Door onze onafhankelijkheid kunnen we onze aankopen optimaliseren en betere voorwaarden aanbieden aan jou. Verder energieleveranciers vergelijken is dus overbodig. Je kan terecht bij OCTA+ voor zowel elektriciteit, aardgas, HybridCard als mazout.

Als klant van OCTA+ geniet je van een persoonlijke aanpak en snelle service. Er is geen enkele vraag die onbeantwoord blijft. Wij engageren ons om jou, de klant, centraal te stellen in alles wat wij doen. Een gespecialiseerd team van medewerkers staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Zij adviseren je met plezier om de juiste keuze te maken en dit telkens rekening houdend met je persoonlijke energieverbruik, behoeften en wensen.

Marianne D.

Wij zijn met de hele familie al reeds jaren tevreden klanten van OCTA+. Hiervoor een dikke dank u wel voor hun prima, klantvriendelijke en prijsbewuste service.

Overtuigd? Eenmaal klant bij OCTA+ zal je onder de indruk zijn van onze scherpe elektriciteitsprijzen, persoonlijke dienstverlening en snelle reactietijden. Bereken hieronder je prijs of vul het formulier in om direct klant te worden.