Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X
Ontdek de producten

Tot € 105 korting bovenop lage energieprijzen

Energieprijzen bereiken dieptepunt. Tijd om over te stappen!

De elektriciteits- en aardgasprijzen staan historisch laag. Het is nu of nooit: kies voor ons vaste elektriciteitstarief SAFE en die lage elektriciteitsprijs blijft voor jou geblokkeerd gedurende 3 jaar! En daarbovenop profiteer je tot het einde van de maand van een korting tot € 105 op elektriciteit en aardgas. Actie onder voorwaarden.

Bereken je prijs

De producten

Activ

 • Elektriciteitsprijs op het laagste niveau sinds 2018 - Zeer goedkoop variabel elektriciteitstarief voor de “gedigitaliseerde” consument. i
  De elektriciteitsprijs per kWh volgt de evolutie van de energiemarkt en wijzigt maandelijks. Je merkt niets van deze schommelingen op je voorschotfacturen, wel op je jaarlijkse regularisatiefactuur (je afrekening dus). Een variabel tarief is vooral interessant bij hogere elektriciteitsprijzen op het moment van overstap: de prijs per kWh daalt dan mee wanneer de marktprijs zakt.
 • Looptijd: 1 jaar i
  Voor particulieren in Brussel is dit een looptijd van 3 jaar.
 • Online 5 sterren dienstverlening (optioneel telefonische bijstand) i
  Een vraag of een probleem? Onze energiespecialisten helpen je meteen verder via de website, sociale media, e-mail of WhatsApp. Wens je toch telefonische bijstand? Selecteer dan deze optie tijdens je inschrijving.
 • Jouw factuur altijd in de mailbox (optioneel op papier) i
  Je ontvangt de elektriciteitsfactuur elektronisch via e-mail of Zoomit.
Bereken je prijs
Smart Vast

 • Blokkeer de historisch lage elektriciteitsprijzen van de maand juni gedurende 12 maanden. i
  Met een vast tarief ken je op voorhand de prijs per kWh voor de volledige looptijd van je contract. Zijn de elektriciteitsprijzen aan de hogere kant, maar verkies je toch zekerheid, dan kies je best een vast contract gedurende 12 maanden. Wanneer de prijs per kWh opnieuw daalt, kan je je vast tarief dus sneller herzien.
 • Looptijd: 1 jaar i
  Voor particulieren in Brussel is dit een looptijd van 3 jaar
 • 5 sterren dienstverlening op maat i
  Een vraag, een opmerking? Onze mensen helpen u onmiddellijk via onze website, telefoon, e-mail of WhatsApp.
 • Je factuur op papier of elektronisch, hoe jij het wenst
Bereken je prijs
Safe

 • Elektriciteitsprijzen staan historisch laag: leg ze nu vast en je bent 'SAFE' voor 3 jaar. PROMO t/m 30/06/20: 3 x €25 korting bovenop de lage prijzen. i
  Met een vast tarief op 36 maanden ben je meer dan “safe” voor de toekomst. Je weet bij het ondertekenen van een contract hoeveel je zal betalen gedurende de volledige looptijd. Als de elektriciteitsprijs laag staat en je vermoedt dat de prijs per kWh in de toekomst zal stijgen, dan doe je er goed aan om je tarief meteen voor 3 jaar vast te zetten.
 • Looptijd: 3 jaar
 • 5 sterren dienstverlening op maat i
  Een vraag, een opmerking? Onze mensen helpen je onmiddellijk via onze website, telefoon, e-mail of WhatsApp.
 • Facturatie op papier of elektronisch, kies zelf jouw facturatiewijze
Bereken je prijs

Maak een keuze tussen de variabele en vaste aardgas- en elektriciteitstarieven van OCTA+, die aangepast zijn aan je energiebehoeften. Simuleer hieronder je tarief om een duidelijker beeld te krijgen vooraleer je kiest. Vergelijk dan de uitkomst met je huidige energiefactuur en ontdek hoeveel je bespaart.

Veranderen van energieleverancier is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Je wil veranderen van aardgas- en/of elektriciteitsleverancier? Geen zorgen, OCTA+ regelt dit van begin tot einde voor jou. Schrijf je online in of contacteer één van onze medewerkers die je doorheen de overstap begeleidt en alle administratieve taken op zich neemt. Je hoeft zelf geen contact op te nemen met je huidige energieleverancier.

 • Online inschrijving in minder dan 10 minuten
 • Geen bijkomende kosten
 • Wij regelen de administratie voor jou
 • Contact met je huidige leverancier is overbodig
 • Onze werknemers zijn elke werkdag bereikbaar

FAQ - Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen een variabel en een vast tarief?

Het verschil is vergelijkbaar met een vaste of variabele rentevoet bij een hypothecaire lening.

Vast tarief: de energieprijs wordt vastgezet gedurende de hele looptijd van uw contrat. Met een vast tarief vermijdt u dus de schommelingen van de markt.

Variabel tarief: de energieprijs wordt volgens de schommelingen van de markt berekend. Bij de jaarafrekening berekenen we het verbruik per maand (of trimester). Het bedrag van uw voorschotfactuur hangt niet af van deze schommelingen en blijft dus hetzelfde.

Hoe wordt de prijs van de elektriciteit berekend ?

De eindprijs van de elektriciteit wordt op basis van vier componenten berekend:

 • De prijs van de energie
 • De bijdrage voor groene stroom
 • De nettarieven (bepaald door de netwerkbeheerder)
 • De heffingen (bepaald door de overheidsinstanties)

Klik hier om de tarieffiches te raadplegen.

Hoe wordt de aardgasprijs berekend?

De eindprijs van de aardgas wordt op basis van drie componenten berekend:

 • De energieprijs
 • De nettarieven (bepaald door de netwerkbeheerder)
 • De heffingen (bepaald door de overheidsinstanties)

Klik hier om de tarieffiches te raadplegen.

Welk voorschotbedrag zal ik moeten betalen?

U kan eenvoudig een simulatie maken op onze website en berekenen hoeveel u bij OCTA+ betaalt. Hiervoor houdt u best een jaarlijkse afrekening van uw huidige leverancier bij de hand, vermits u het jaarlijks verbruik zal moeten ingeven. Voor een nieuwe woning kan u een schatting op basis van uw verbruiksprofiel maken.

Klik hier om een schatting van uw energiefactuur te maken.

Indien u vragen heeft over de prijssimulatie, bel ons gerust op het nummer 02/851 01 51

Kan ik zomaar van energieleverancier veranderen?

U kan op ieder moment van energieleverancier veranderen. U moet enkel een nieuw contract sluiten met OCTA+ en wij regelen alles met uw oude energieleverancier en de netbeheerder. Alle wettelijke verplichtingen worden hierbij gerespecteerd.

Klik hier om het webformulier in te vullen met het gewenste tarief.

Over OCTA+: één en al energie voor jou.

Een stabiele 100% Belgische KMO waar jij nooit als de zoveelste nummer op een lijst behandeld zal worden.

Al 130 jaar staan de Belgische aandeelhouders aan de leiding van energieleverancier OCTA+. Mede door fusies en overnames groeide het bedrijf uit tot de grootste onafhankelijke verdeler van energieproducten in België.

De grote kracht van OCTA+: wij kiezen vrij uit verscheidene energieproducenten. Door onze onafhankelijkheid kunnen we onze aankopen optimaliseren en betere voorwaarden aanbieden aan jou. Verder energieleveranciers vergelijken is dus overbodig. Je kan terecht bij OCTA+ voor zowel elektriciteit, aardgas, HybridCard als mazout.

Als klant van OCTA+ geniet je van een persoonlijke aanpak en snelle service. Er is geen enkele vraag die onbeantwoord blijft. Wij engageren ons om jou, de klant, centraal te stellen in alles wat wij doen. Een gespecialiseerd team van medewerkers staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Zij adviseren je met plezier om de juiste keuze te maken en dit telkens rekening houdend met je persoonlijke energieverbruik, behoeften en wensen.

Marianne D.

Wij zijn met de hele familie al reeds jaren tevreden klanten van OCTA+. Hiervoor een dikke dank u wel voor hun prima, klantvriendelijke en prijsbewuste service.

Eenmaal klant bij OCTA+ zal je onder de indruk zijn van onze scherpe elektriciteitsprijzen, persoonlijke dienstverlening en snelle reactietijden. Bereken hieronder je prijs voor aardgas- en/of elektriciteit.