Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

In functie van de energietransitie krijgt het systeem dat gegevens uitwisselt tussen alle betrokken partijen op de energiemarkt een grondige update. Tot eind december kan dit hinder veroorzaken bij processen zoals het veranderen van leverancier, verhuizingen en de opmaak van facturen.

Ontdek de producten

Elektriciteit & Aardgas

Doe hieronder zelf de test en bereken je elektriciteits- en aardgastarief.

Icoon omgeving

100% Belgisch

Al meer dan 130 jaar is OCTA+ de meest familiale energieleverancier van België.

Icoon checklist

Flexibel aanbod

Aardgas- en elektriciteitsproducten aangepast aan je behoeften.

Icoon computer

5 sterren dienstverlening

De enige energieleverancier waar je nooit moet wachten op een antwoord.

Tot -250 euro op het tarief Smart Variabel

Wees snel en teken vóór 11 december 2021 in op ons voordelig variabel tarief 'Smart Variabel' voor elektriciteit en/of aardgas en haal je energiefactuur verder naar beneden.

Bereken nu je prijs en profiteer tijdelijk van een korting tot 250 euro bovenop onze lage prijzen. Actie onder voorwaarden.

Bereken je prijs

De producten

Flex
 • Goedkoop variabel tarief met trimestriële prijsaanpassingen in lijn met de energiemarkt i
  Flex is gebaseerd op het gewogen gemiddelde van de uurprijzen tijdens het kwartaal van levering. Omdat het tarief rekening houdt met de prijsevolutie gedurende 3 maanden is het minder onderhevig aan grote schommelingen. Die worden afgevlakt door de langere periode waarmee men rekening houdt. Maar het blijft wel mooi de evolutie van de elektriciteitsbeurs volgen. 
 • Looptijd: 1 jaar
 • Digitale dienstverlening (optioneel telefonische bijstand) i
  Een vraag of een probleem? Onze energiespecialisten helpen je meteen verder via de website, sociale media, e-mail of WhatsApp. Wens je toch telefonische bijstand? Selecteer dan deze optie tijdens je inschrijving.
 • Je factuur altijd op tijd in je mailbox (optioneel op papier) i
  Ontvang je toch graag je facturen via de post? Dan kan je dit nog selecteren tijdens je inschrijving.
Bereken je prijs
Smart Variabel

 • Voordelig variabel elektriciteitstarief. Promo tot en met 11/12/21: 125 euro extra korting. i
  In een variabel elektriciteitstarief zijn er geen risicopremies opgenomen. Daardoor is dit tarief vaak goedkoper dan een vast elektriciteitstarief op het moment dat je vergelijkt. Door de maandelijkse schommelingen nadien zal dit tarief dus soms goedkoper of soms duurder zijn dan een vast tarief. Smart Variabel is ideaal wanneer je wil dat je energiecontract de schommelingen van de energiemarkt nauw volgt.
 • Looptijd: 1 jaar
 • 5 sterren dienstverlening op maat i
  Een vraag, opmerking? Onze mensen helpen u onmiddellijk via onze website, telefonisch, e-mail of WhatsApp.
 • Je factuur op papier of elektronisch, hoe jij het wenst
Bereken je prijs
Smart Variabel (100% groen)

 • Voordelig variabel elektriciteitstarief. Promo tot en met 11/12/21: 125 euro extra korting. i
  In een variabel elektriciteitstarief zijn er geen risicopremies opgenomen. Daardoor is dit tarief vaak goedkoper dan een vast elektriciteitstarief op het moment dat je vergelijkt. Door de maandelijkse schommelingen nadien zal dit tarief dus soms goedkoper of soms duurder zijn dan een vast tarief. Smart Variabel is ideaal wanneer je wil dat je energiecontract de schommelingen van de energiemarkt nauw wil volgen.
 • Looptijd: 1 jaar
 • 5 sterren dienstverlening op maat i
  Een vraag, opmerking? Onze mensen helpen u onmiddellijk via onze website, telefonisch, e-mail of WhatsApp.
 • Je factuur op papier of elektronisch, hoe jij het wenst
Bereken je prijs

Maak een keuze tussen de variabele en vaste aardgas- en elektriciteitstarieven van OCTA+, die aangepast zijn aan je energiebehoeften. Simuleer hieronder je tarief om een duidelijker beeld te krijgen vooraleer je kiest. Vergelijk dan de uitkomst met je huidige energiefactuur en ontdek hoeveel je bespaart.

Veranderen van energieleverancier is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Je wil veranderen van aardgas- en/of elektriciteitsleverancier? Geen zorgen, OCTA+ regelt dit van begin tot einde voor jou. Schrijf je online in of contacteer één van onze medewerkers die je doorheen de overstap begeleidt en alle administratieve taken op zich neemt. Je hoeft zelf geen contact op te nemen met je huidige energieleverancier.

 • Online inschrijving in minder dan 10 minuten
 • Geen bijkomende kosten
 • Wij regelen de administratie voor jou
 • Contact met je huidige leverancier is overbodig
 • Onze werknemers zijn elke werkdag bereikbaar
Icone Téléphone

Telefonisch

Kies eerst je energie hierboven

02/851 01 51

02/257 46 18

Icone Callback

Wij bellen je terug

Bel me terug
Icone Formulaire

Formulier

Contact
Icone Whatsapp

Whatsapp

Chatten

FAQ

Wat is het verschil tussen een variabel en een vast tarief?

Het verschil is vergelijkbaar met een vaste of variabele rentevoet bij een hypothecaire lening.

Vast tarief: de energieprijs wordt vastgezet gedurende de hele looptijd van uw contrat. Met een vast tarief vermijdt u dus de schommelingen van de markt.

Variabel tarief: de energieprijs wordt volgens de schommelingen van de markt berekend. Bij de jaarafrekening berekenen we het verbruik per maand (of trimester). Het bedrag van uw voorschotfactuur hangt niet af van deze schommelingen en blijft dus hetzelfde.

Hoe wordt de prijs van de elektriciteit berekend ?

De eindprijs van de elektriciteit wordt op basis van vier componenten berekend:

 • De prijs van de energie
 • De bijdrage voor groene stroom
 • De nettarieven (bepaald door de netwerkbeheerder)
 • De heffingen (bepaald door de overheidsinstanties)

De eindprijs van de aardgas wordt op basis van drie componenten berekend:

 • De energieprijs
 • De nettarieven (bepaald door de netwerkbeheerder)
 • De heffingen (bepaald door de overheidsinstanties)

Klik hier om de tarieffiches te raadplegen.

Kan ik mijn groenestroomcertificaten aan OCTA+ verkopen?

Ja, OCTA+ is steeds kandidaat om deze aan te kopen. Je bent een particulier of professioneel en je hebt groenestroomcertificaten die aan jou zijn verleend voor de productie van hernieuwbare energie. Je hoeft geen klant te zijn van OCTA+, wij kopen groenestroomcertificaten over van iedereen die hernieuwbare energie produceert.

Klik hier voor meer informatie en om je groenestroomcertificaten te verkopen.

Welk voorschotbedrag zal ik moeten betalen?

U kan eenvoudig een simulatie maken op onze website en berekenen hoeveel u bij OCTA+ betaalt. Hiervoor houdt u best een jaarlijkse afrekening van uw huidige leverancier bij de hand, vermits u het jaarlijks verbruik zal moeten ingeven. Voor een nieuwe woning kan u een schatting op basis van uw verbruiksprofiel maken.

Klik hier om een schatting van uw energiefactuur te maken.

Indien u vragen heeft over de prijssimulatie, bel ons gerust op het nummer 02/851 01 51

Kan ik zomaar van energieleverancier veranderen?

U kan op ieder moment van energieleverancier veranderen. U moet enkel een nieuw contract sluiten met OCTA+ en wij regelen alles met uw oude energieleverancier en de netbeheerder. Alle wettelijke verplichtingen worden hierbij gerespecteerd.

Klik hier om het webformulier in te vullen met het gewenste tarief.

Eén van de laatste 100% Belgische energieleveranciers.

Al meer dan 130 jaar lang een betrouwbare partner.

Kies je voor OCTA+ als je nieuwe energieleverancier, dan zal je genieten van een snelle service en bovenal een persoonlijke aanpak alsook voordelige tarieven voor je aardgas- en elektriciteitsverbruik. Bovendien staat er een gespecialiseerd team van medewerkers klaar om al je vragen te beantwoorden.

Elk moment is goed om te veranderen van energieleverancier zolang je maar kan besparen op je energiefactuur. Bereken vrijblijvend je prijs voor aardgas of elektriciteit met onze simulator. Hier zal je onze goedkope vaste en variabele tarieven ontdekken en zal je te weten komen hoeveel je betaalt per verbruikte kWh. Vul vervolgens het formulier in om je in te schrijven en dus klant te worden van OCTA+.

Ben je momenteel aan het verhuizen? Dan is het kiezen van een nieuwe energieleverancier vaak één van de laatste dingen waar je moet aan denken.

OCTA+ maakt jouw verhuis makkelijker door een snelle service en voordelige tarieven aan te bieden. Door de onafhankelijkheid van OCTA+ kunnen wij onze aankopen bij energieproducenten optimaliseren en betere energieprijzen aanbieden aan jou.

Stéphane V.S.

Ik ben een nieuwe klant, maar ik sta al direct versteld van de aangeboden service van OCTA+. Ik ben heel tevreden dat ik van energieleverancier veranderd ben. Bij OCTA+ voel je je echt helemaal bevoorrecht om de klantendienst zich zo inzet voor ons. Bedankt.

Marianne D.

Wij zijn met de hele familie al reeds jaren tevreden klanten van OCTA+. Hiervoor een dikke dank u wel voor hun prima, klantvriendelijke en prijsbewuste service.

Michel L.

Ik ben een zeer tevreden klant sinds 2011, en nooit een probleem, altijd de beste prijs. Probleem met mijn meter? Geen zorgen, dit wordt perfect opgevolgd door OCTA+. Ik moet me echt nooit zorgen maken. Veel bedrijven zouden lessen kunnen trekken uit zo’n dienstverlening waarbij de klant centraal staat. (niet enkel in de energiesector, maar ook telecom, banken, enz.)

Eenmaal klant bij OCTA+ zal je onder de indruk zijn van onze scherpe elektriciteitsprijzen, persoonlijke dienstverlening en snelle reactietijden. Bereken hieronder je prijs voor aardgas- en/of elektriciteit.

Bereken je prijs