BESPAAR TOT 500 € per jaar!

Een concreet voorbeeld: een gezin uit Gent (2 volwassenen en 2 kinderen) heeft een jaarverbruik van 5.150 kWh elektriciteit met een enkelvoudige meter en een jaarverbruik van 35.000 kWh aardgas. Het gezin heeft een wagen en gaat 2 keer per maand tanken (een volle tank is 60 liter).

Elektriciteit & Aardgas

Bij de standaardleverancier die werd aangesteld bij de vrijmaking van de energiemarkt (meer bepaald Electrabel Customer Solutions), zou dit gezin momenteel 3.398,51 € betalen voor zijn verbruik, terwijl het bij OCTA+ slechts 3.117,76 € zou betalen. Dit is een besparing van:

  • +/- 98 € voor elektriciteit
  • +/- 183 € voor aardgas

Door te kiezen voor OCTA+ ENERGYBOX zou dit gezin dus +/- 281 € kunnen besparen.

Brandstof

Door te kiezen voor OCTA+ ENERGYBOX voor elektriciteit en aardgas, profiteert deze familie van extra voordelen op brandstof. Met een verbruik van 120 liter per maand bespaart deze familie minimum 158,40 € per jaar.

TOTALE BESPARING: +/- 439 € per jaar!

In detail:

Besparing elektriciteit +/- 98 €
prijs OCTA+ ENERGYBOX VAST 3 jaar
prijs Standaardleverancier (Electrabel)
1.081,39 €
1.179,29 €

Besparing aardgas +/- 183 €
prijs OCTA+ ENERGYBOX VARIABEL
prijs Standaardleverancier (Electrabel)
2.036,37 €
2.219,22 €

Brandstof
+/- 158 €

Besparing elk jaar +/- 439 €

 

Hoe werd deze besparing berekenD ?

De prijzen werden door OCTA+ berekend op basis van de prijssimulator van Mijnenergie.be op 08/04/2013. De besparingen komen voort uit het verschil tussen de tarieven van de standaardleverancier die bij de vrijmaking van de energiemarkt werd aangeduid (Electrabel Customer Solutions) en het aanbod van OCTA+.

De vergelijking is gemaakt op basis van het tarief “OCTA+ ENERGYBOX VAST” voor groene elektriciteit en voor aardgas op basis van het tarief “OCTA+ ENERGYBOX VARIABEL”, hetgeen een variabel tarief is zoals wordt aangegeven in onze tariefformule. De tarieven van de standaardleverancier (Electrabel Customer Solutions) zijn variabele tarieven (contract met onbepaalde duur) die de evolutie van de markten volgen op basis van de parameters die in hun tariefformules zijn opgenomen.

De berekening van de besparing op brandstof is gebaseerd op het ingegeven verbruik. Besparing inclusief BTW op de officiële maximumprijs, vastgelegd door FOD Economie.

Deze vergelijkingen worden uitsluitend ter informatie van de consument uitgevoerd en houden geenszins een engagement van OCTA+ Energie nv in. Uw jaarafrekening kan bedragen vertonen die verschillen van deze bedragen in functie van uw verbruik, van het toepasselijke tarief, dat bepaald wordt naargelang de inschrijvingsdatum van uw leveringscontract; in functie van de evolutie van de taksen, toeslagen, transport- en distributiekosten en diverse bijdragen. 

Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit