Stap over in 10 minuten

Wij zorgen voor alles in uw plaats !

 1. Vul het inschrijvingsformulier in. Meer weten

  Inschrijven kan ofwel:

  • door online het formulier in te vullen en te bevestigen;
  • door het formulier af te drukken, in te vullen en ondertekend naar ons te sturen, per e‑mail (energie@octaplus.be), per fax (02/255.21.88) of per post (Schaarbeeklei 600 - 1800 Vilvoorde).
 2. U ontvangt enkele dagen later een bevestiging van uw inschrijving.
 3. Overstappen kost u niets.
 4. OCTA+ zegt uw huidige contract op in uw plaats.  U hoeft geen contact op te nemen met uw huidige leverancier.
 5. U hoeft geen boete te betalen.Meer weten

  Als u een contract heeft bij een leverancier, kan u uw overstap naar OCTA+ vandaag al aanvragen !  Geef ons de vervaldatum van uw huidig contract door en wij starten vervolgens de energielevering de dag na het aflopen van uw huidige contract. Er zal u dus geen boete worden aangerekend. Deze vervaldatum staat vermeld op uw facturen.

   

  Als u een contract van onbepaalde duur heeft, hetgeen wil zeggen dat u nog bij de standaardleverancier zit en dat u nooit een contract heeft getekend sinds de vrijmaking van de markt, mag u veranderen van leverancier wanneer u dat wil. Wij respecteren op dat moment de opzegtermijn van minstens een maand.

 6. De energietoevoer wordt op geen enkel moment onderbroken. Meer weten

  Maak u geen zorgen! De liberalisering van de markt verzekert u van een ononderbroken energievoorziening. Er is dus geen risico dat u zonder elektriciteit of gas valt en u hoeft niet van installatie te veranderen! 

  Sinds 2003 kunt u uw energieleverancier vrij kiezen in Vlaanderen en sinds 2007 in Brussel en Wallonië Vroeger was de openbare energiemaatschappij de enige die uw energie produceerde, transporteerde en verkocht. De liberalisering van de markt heeft een einde gemaakt aan dit monopolie.

  De kwaliteit van de energie die aan u wordt geleverd en het transport naar u worden verzekerd door de distributienetbeheerder (uw intercommunale), ongeacht uw leverancier.

  Als leverancier is OCTA+ niet verantwoordelijk voor de energieproductie noch voor het transport tot bij u. Wij kopen echter wel de energie voor u aan tegen de beste prijs en garanderen u een gepersonaliseerde dienstverlening van de bovenste plank. Bovendien houden wij voor u permanent contact met alle andere marktdeelnemers. Wij staan in contact met de producenten omdat we permanent op zoek zijn naar de beste prijzen voor u. De distributienetbeheerders delen ons uw meterstand mee, die wij gebruiken om uw verbruik te berekenen enz.

Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit