Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X
Ontdek de producten
Icoon omgeving

Altijd dichtbij

Overal in België garanderen wij een snelle mazoutlevering.

Icoon checklist

Kwaliteitsgarantie

Hoogkwalitatieve mazout, wat zowel uw comfort als uw portefeuille ten goede komt.

Icoon computer

Uitgebreide dienstverlening

Optionele diensten zoals automatisch vullen, betalingen spreiden, tankcontroles, enz.

Ontdek het telefoonnummer voor jouw gemeente

Spreid je mazoutbetaling

Of vul je tank met minstens 1.500 liter en profiteer nu van onze extra korting.

Mazout bestellen en in één keer betalen? Dat heeft een impact op je gezinsbudget. Daarom kan je bij OCTA+ je mazoutfactuur maandelijks betalen, net zoals bij je elektriciteitsleverancier. Zonder kosten en zonder intresten.

Je mazouttank vullen aan de beste voorwaarden? Dankzij de volumekortingen is het altijd voordeliger om één keer een grote bestelling te plaatsen dan meerdere kleintjes. Voortaan krijg je bij ons al een extra korting vanaf 1.500 liter. Zo kan je zorgeloos genieten van een warme woonst. En dat aan de scherpste mazoutprijs.  

Bel of mail ons voor meer informatie

De producten

Mazout+
 • Hoogkwalitatieve huisbrandolie
 • Hoger rendement i
  De betere verbranding zorgt voor minder mazoutaanslag en residu waardoor je bespaart op je verbruik.
 • Vorstbestendig tot -25°C
 • Zwavelgehalte: 10 ppm
 • Minder geurhinder
 • Antioxidanten i
  Je mazoutketel is hierdoor beter bestand tegen roest en thermische schokken. De kwaliteit en prestaties van mazout blijven dus langer onaangetast.
Prijs aanvragen Bestellen
Mazout
 • Klassieke stookolie
 • Zeer goedkoop
 • Vorstbestendig tot -8°C
 • Zwavelgehalte: 10 PPM
Prijs aanvragen Bestellen
Gasolie extra
 • Laagzwavelige mazout
 • Properdere verbranding i
  De properdere verbranding zorgt voor een sterkere reductie van de uitstoot van koolstofdioxide (CO2)
 • Vorstbestendig tot -20 °C
 • Zwavelgehalte: 10 PPM
 • Minder onderhoudskosten i
  Actievere bescherming tegen veroudering en slijtage van uw mazoutketel.
 • Antioxidanten i
  Je mazoutketel is hierdoor beter bestand tegen roest en thermische schokken. De kwaliteit en prestaties van mazout blijven dus langer onaangetast.
Prijs aanvragen Bestellen

Weet je niet welke mazout je moet kiezen?

Verschillende voorwaarden zijn belangrijk bij het kiezen van stookolie: de mazoutprijs, het gevarieerde mazoutaanbod, het soort mazoutketel waarover je beschikt,... Zeer begrijpelijk dat je in de war kan geraken. Onze stookoliespecialisten zijn elke werkdag bereikbaar en laten je nooit in de kou staan. Voer je postcode bovenaan deze pagina in en ontdek het telefoonnummer waarop je onze klantendienst elke werkdag kan bereiken.

Icoon tankpistool

Automatische vulling van uw mazoutketel.

Icoon betaalkaart

Spreid je betaling met behulp van een budgetplan.

Icoon snelle levering

Snelle mazoutlevering over heel België.

Icoon container

Een vloot van meer dan 35 vrachtwagens om mazout te leveren.

Icoon personen

Meer dan 30.000 klanten hebben al gekozen voor mazout van OCTA+.

Contact & support

Mazout bestellen van een lokaal bedrijf

Controleer of wij leveren in jouw gemeente

Uw postcode:
Icone Téléphone

Bel ons

Kies eerst je energie hierboven

02/851 01 51

02/257 46 18

FAQ - Vraag en antwoord

Levert OCTA+ bij mij in de buurt?

U bent een particulier en u wil weten of wij in uw gemeente leveren? Voer uw postcode bovenaan deze pagina in en u weet het meteen.

Wat is het verschil tussen Mazout standaard, Mazout+ en Gasolie Extra?

Alle stookolie in België wordt gecontroleerd door het Fonds voor de Analyse van Aardolieproducten en moet dus voldoen aan strikte kwaliteitsnormen. De stookolie van OCTA+ voldoet telkens aan de hoogste kwaliteitsvereisten. De verschillen tussen de drie producten kan je ontdekken in het productoverzicht.

Wat betekent 10 of 50 ppm?

Dit is het zwavelgehalte in mazout (parts per million of deeltjes per miljoen). Het zwavelgehalte in mazout is sinds 1 januari 2016 gedaald van 1.000 ppm naar 50 ppm. Inmiddels bieden we ook gasolie extra aan met maar 10 ppm. Dit zorgt voor een hoger rendement dankzij een efficiëntere en schonere verbranding.

Kan mazout bevriezen?

Klassieke mazout bevriest rond de -8°C. Om problemen te voorkomen tijdens een strenge winter adviseren wij daarom sterk om Mazout+ te bestellen. Mazout+ bevat antivries en is bestand tot zelfs -25°C.

Over OCTA+

OCTA+, jouw mazoutleverancier, sterk lokaal verankerd.

Altijd warm de winter door. Al bijna 80 jaar levert OCTA+ stookolie bij particuliere en professionele klanten in gans België. Vanuit onze vestigingen in Vilvoorde, Hasselt, Luik en Couvin kunnen wij overal snel leveren, ook als je eens zonder huisbrandolie valt. Of voor bedrijven en industrieën, op vooraf afgesproken levermomenten voor een maximale continuïteit. En dat telkens aan de beste mazoutprijs.

Ook al krijg je bij ons de beste mazoutprijs, toch heeft zo’n mazoutbestelling een impact op je budget. Daarom kan je als OCTA+ klant ook je mazoutlevering in twee keer betalen. Of maandelijks, net zoals je elektriciteitsfactuur. Door mazout gespreid te betalen, hoef je je helemaal geen zorgen te maken over je volgende mazoutlevering. Kies je voor automatisch vullen, dan zorgen we ervoor dat je mazouttank altijd tijdig gevuld is aan een scherpe mazoutprijs. En ook als je eens zonder mazout valt, laten we je niet in de kou staan.

De mazoutsector verandert en verdient zo een plek binnen de energietransitie. Hybride verwarmingsinstallaties, een condensatieketel op mazout in combinatie met een zonneboiler of warmtepomp, combineren het beste van 2 werelden. Schijnt de zon, dan geniet je maximaal van hernieuwbare energie. Is de zon er niet, dan neemt je vertrouwde mazoutinstallatie het over. Want met de zon alleen zullen we er toch niet komen. Met de introductie van koolstofarme vloeibare brandstoffen, ook gekend als e-fuels, wordt de uitstoot zelfs tot 80% à 90% gereduceerd. Ook voor jou als mazoutgebruiker ligt er dus een duurzame toekomst te wachten.

Meer over OCTA+

OCTA+ werkt niet met een extern callcenter. Onze werknemers zijn stuk voor stuk mazout- en energiespecialisten. Contacteer ons 7 dagen op 7 via het kanaal dat jij verkiest.  Je mazoutketel is helemaal of bijna leeg? Zorg dat je thuis niet in de kou moet zitten en bestel nu mazout.

Mazout bestellen
Contacteer ons