Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Ondertussen werd het basispakket voor de maanden januari, februari en maart 2023 toegekend en verrekend. Wat je moet doen wanneer je niets hebt ontvangen, alsook een overzicht van alle steunmaatregelen, vind je hier terug.

Ontdek de producten
Icoon omgeving

Altijd dichtbij

Overal in België garanderen wij een snelle mazoutlevering.

Icoon checklist

Kwaliteitsgarantie

Hoogkwalitatieve mazout, wat zowel uw comfort als uw portefeuille ten goede komt.

Icoon computer

Uitgebreide dienstverlening

Optionele diensten zoals automatisch vullen, betalingen spreiden, tankcontroles, enz.

Ontdek het telefoonnummer voor jouw gemeente

De producten

Mazout
 • Klassieke stookolie
 • Zeer goedkoop
 • Vorstbestendig tot -8°C
 • Zwavelgehalte: 50 PPM
Prijs aanvragen Bestellen
Mazout+
 • Hoogkwalitatieve huisbrandolie
 • Hoger rendement i
  De betere verbranding zorgt voor minder mazoutaanslag en residu waardoor je bespaart op je verbruik.
 • Vorstbestendig tot -25°C
 • Zwavelgehalte: 50 ppm
 • Minder geurhinder
 • Antioxidanten i
  Je mazoutketel is hierdoor beter bestand tegen roest en thermische schokken. De kwaliteit en prestaties van mazout blijven dus langer onaangetast.
Prijs aanvragen Bestellen
Gasolie extra
 • Laagzwavelige mazout
 • Properdere verbranding i
  De properdere verbranding zorgt voor een sterkere reductie van de uitstoot van koolstofdioxide (CO2)
 • Vorstbestendig tot -20 °C
 • Zwavelgehalte: 10 PPM
 • Minder onderhoudskosten i
  Actievere bescherming tegen veroudering en slijtage van uw mazoutketel.
 • Antioxidanten i
  Je mazoutketel is hierdoor beter bestand tegen roest en thermische schokken. De kwaliteit en prestaties van mazout blijven dus langer onaangetast.
Prijs aanvragen Bestellen

Weet je niet welke mazout je moet kiezen?

Verschillende voorwaarden zijn belangrijk bij het kiezen van stookolie: de mazoutprijs, het gevarieerde mazoutaanbod, het soort mazoutketel waarover je beschikt,... Zeer begrijpelijk dat je in de war kan geraken. Onze stookoliespecialisten zijn elke werkdag bereikbaar en laten je nooit in de kou staan. Voer je postcode bovenaan deze pagina in en ontdek het telefoonnummer waarop je onze klantendienst elke werkdag kan bereiken.

Icoon tankpistool

Automatische vulling van uw mazoutketel.

Icoon betaalkaart

Spreid je betaling met behulp van een budgetplan.

Icoon snelle levering

Snelle mazoutlevering over heel België.

Icoon container

Een vloot van meer dan 35 vrachtwagens om mazout te leveren.

Icoon personen

Meer dan 30.000 klanten hebben al gekozen voor mazout van OCTA+.

Contact & support

Mazout bestellen van een lokaal bedrijf

Controleer of wij leveren in jouw gemeente

Uw postcode:
Icone Téléphone

Bel ons

Kies eerst je energie hierboven

02/851 01 51

02/257 46 18

FAQ - Vraag en antwoord

Levert OCTA+ bij mij in de buurt?

U bent een particulier en u wil weten of wij in uw gemeente leveren? Voer uw postcode bovenaan deze pagina in en u weet het meteen.

Wat is het verschil tussen Mazout standaard, Mazout+ en Gasolie Extra?

Alle stookolie in België wordt gecontroleerd door het Fonds voor de Analyse van Aardolieproducten en moet dus voldoen aan strikte kwaliteitsnormen. De stookolie van OCTA+ voldoet telkens aan de hoogste kwaliteitsvereisten. De verschillen tussen de drie producten kan je ontdekken in het productoverzicht.

Wat betekent 10 of 50 ppm?

Dit is het zwavelgehalte in mazout (parts per million of deeltjes per miljoen). Het zwavelgehalte in mazout is sinds 1 januari 2016 gedaald van 1.000 ppm naar 50 ppm. Inmiddels bieden we ook gasolie extra aan met maar 10 ppm. Dit zorgt voor een hoger rendement dankzij een efficiëntere en schonere verbranding.

Kan mazout bevriezen?

Klassieke mazout bevriest rond de -8°C. Om problemen te voorkomen tijdens een strenge winter adviseren wij daarom sterk om Mazout+ te bestellen. Mazout+ bevat antivries en is bestand tot zelfs -25°C.

Over OCTA+

één en al energie voor jou

Al 130 jaar staan de Belgische aandeelhouders aan de leiding van energieverdeler OCTA+. Mede door fusies en overnames groeide het bedrijf uit tot de grootste onafhankelijke verdeler van energieproducten in België.

De overheid legt elke dag de maximale mazoutprijs vast om u als consument te beschermen. De mazoutprijs kan dus dagelijks veranderen. Daarom raden wij aan om niet te lang te wachten om mazout te bestellen. Huisbrandolie is voor OCTA+ slechts één van de energieproducten die tot het aanbod behoren. Naast stookolie bieden we ook aardgas, elektriciteit en brandstof aan.

Als klant van OCTA+ geniet je naast een voordelige mazoutprijs van een 5 sterren dienstverlening waarbij je de extra opties hebt om je stookolietank automatisch te laten vullen en je betalingen te spreiden door middel van een budgetplan.

Je wordt ook telkens uit de nood geholpen als je zonder zit: onze stookoliespecialisten zijn elke werkdag bereikbaar en laten je nooit in de kou staan!

Meer over OCTA+

OCTA+ werkt niet met een extern callcenter. Onze werknemers zijn stuk voor stuk mazout- en energiespecialisten. Contacteer ons 7 dagen op 7 via het kanaal dat jij verkiest.  Je mazoutketel is helemaal of bijna leeg? Zorg dat je thuis niet in de kou moet zitten en bestel nu mazout.

Mazout bestellen
Contacteer ons