Mazout is niet overal leverbaar in België.
Klik hier om de beschikbaarheid te controleren

Uw MAZOUTinstallatie

U bent onze klant, wij helpen u met plezier!

De laatste jaren is de wetgever zich steeds meer bewust van het belang om het milieu te beschermen. En dat is maar goed ook!

In dit verband zijn er strenge regels en eisen betreffende de mazoutinstallatie, het onderhoud en de controle opgelegd aan de gebruikers van zowel mazout als aardgas.

De mazout wetgeving is daarom een stap in de goede richting: zo is onder andere een overvulbeveiliging verplicht in sommige gewesten, net als een periodieke controle door erkende technici.

Vanaf 1 januari 2016 zal het zwavelgehalte in mazout dalen van 1.000 ppm naar 50 ppm. Dit is een maatregel genomen door Europa in de strijd voor meer groene energie.

Deze maatregel zal de impact van mazout op het milieu verminderen door de emissie van zwaveldioxide te beperken tijdens de verbranding. Verder zal dit ook de afzetting van roetdeeltjes in de verwarmingsinstallatie doen dalen.

De zwavel had het voordeel dat de olie een beter opslagtijd had omdat het de bacterievorming beperkte.

Voor “mazout extra” blijft het zwavelgehalte op 10ppm.

Waar vindt u volledige en actuele informatie over de mazout wetgeving?

Op de website www.informazout.be en op de sites van de 3 gewesten:

 

Of neem contact op met ons, op het nummer:

  • Brussel, Waals-Brabant en Vlaams-Brabant: 02/648.23.23
  • Wallonië : 060/34.00.00
  • Luik en Ardennen: 04/345.95.25
Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit