verbranding met aardgas

1. Energiepremies

De overheid kent verscheidene energiepremies toe om u aan te moedigen om een condensatieketel op aardgas te installeren.

Als u een hoogrendementscondensatieketel met het HR TOP-label kiest, ontvangt u in Vlaanderen een eenmalige premie van 125 euro. In Brussel bedraagt de premie 30% van de factuur voor levering en installatie van de condensatieketel en Wallonië kent een premie van 400 euro toe.

2. Minder plaats nodig

Een wandketel op aardgas neemt weinig plaats in. En u hebt geen aparte ruimte voor een opslagtank nodig.


3. Minder onderhoudsverplichtingen

Voor uw veiligheid en gemoedsrust verdient het aanbeveling om uw ketel regelmatig door een vakman te laten onderhouden. Een stookolieketel moet elk jaar worden onderhouden, maar bij aardgas moet u de erkende vakman maar om de 2 jaar laten langskomen in Vlaanderen en in Wallonië en Brussel is om de 3 jaar zelfs voldoende.

4. Permanente bevoorrading

Er is geen gevaar dat u plots zonder aardgas zit. De bevoorrading op lange termijn is gegarandeerd en de opslag van aardgas is in België zo georganiseerd, dat verbruikspieken worden opgevangen.

5. Geurloos

Aardgas verwarmt uw woning stofvrij en geurloos.

6. Automatisch gespreide betaling

U betaalt het hele jaar voorschotfacturen, zodat uw betalingen automatisch gespreid zijn.

7. Innovatie

De onafgebroken technologische evolutie leidt tot steeds meer respect voor het milieu en tot energiebesparingen. Dankzij de ketels van een nieuwe generatie hebt u minder aardgas nodig om uw woning te verwarmen en van warm water te voorzien. De nieuwe condensatieketels op aardgas zijn in ons land al erg verspreid voor woningverwarming. De toestelfabrikanten ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen van condensatieketels en innoveren met nieuwe oplossingen voor aardgas, zoals micro-warmtekrachtkoppeling en warmtepompen.

8. Ideaal om te koken

U kent waarschijnlijk ook mensen die alleen maar op aardgas willen koken. Aardgas geeft in een fornuis onmiddellijk warmte af en u kunt de temperatuur heel precies regelen.

Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit