Verbranding met elektriciteit

1. Lage installatiekosten

Uw begininvestering is minder groot dan bij aardgas en stookolie. De toestellen zelf zijn goedkoper en u hebt geen ketel, stookplaats of schoorsteen nodig.

2. Eenvoudige installatie

Eenvoudiger kan het niet! Vergeet de ketel en de leidingen tussen de toestellen door de hele woning. Gewoon de stekker in het stopcontact en klaar!

3. Geen onderhoud

Een van de grote voordelen van elektrische verwarming is dat zo’n systeem over het algemeen vrijwel geen onderhoud nodig heeft. De ketel hoeft niet te worden afgesteld; de schoorsteen hoeft niet te worden geveegd; er circuleert geen water, dus komen er ook geen lekken; er is geen brandstof, dus is er ook geen geurhinder.


4. Geen gevaar voor defecten

U loopt niet het gevaar dat u op een koude dag plots zonder verwarming zit. U hoeft er evenmin aan te denken om vóór de winter stookolie te bestellen: stroom is er gegarandeerd altijd.

5. Hygiënisch

Bij elektrische verwarming hoeft er geen brandstof te worden geleverd en is er geen ketel die moet worden onderhouden. Er komt geen rook vrij en dat is hygiënischer

6. Geen warmteverliezen

Er vindt geen warmtedistributie doorheen de woning plaats en dus zijn er ook geen warmteverliezen. Dit is niet het geval bij indirecte elektrische verwarming, want hierbij kunt u de warmteproductie overdag niet uitschakelen.

7. Precieze afstelling

Bij directe elektrische verwarming is het heel eenvoudig om de kamertemperatuur snel en gemakkelijk te doen stijgen of dalen. De toestellen leveren meteen warmte als u ze inschakelt en met de ingebouwde thermostaat regelt u de temperatuur heel precies. Dit is niet het geval bij indirecte elektrische verwarming, want hierbij kunt u de warmteproductie overdag niet regelen.

8. Geen gevaar voor ontploffingen of verstikking

Elektrische stroom ontploft niet. En er is geen gevaar voor CO-vergiftiging.

Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit