Een stukje historiek

Het ontstaan van OCTA+ dateert van 1881, wanneer de heer François Becquevort de firma Becquevort opricht. Aanvankelijk legt hij zich toe op het ophalen van huisvuil, maar al snel richt hij al zijn energie op de distributie van steenkool.


Van 1945 tot 2013

In 1945 neemt Gérard Rigo de zaak over van de familie Becquevort. Hij is de eerste ondernemer in Brussel en een van de eersten van het land die zich specialiseert in de verdeling van mazout. Op 1 april 1976 wordt de firma AVIA Brouw door Jan Brouw en zijn vennoten van Avia België Luxemburg opgericht. Het bedrijf verkoopt aardolieproducten als groothandelaar, via een depot aan de Havenlaan in Brussel. In 1986 gaat het eerste tankstation van de groep open, onder de naam Becquevort. In 1989 bundelen AVIA Brouw en Becquevort  hun krachten en kopen samen een groot depot van Nafta met een stockageruimte van 16.000 m³ aardolieproducten, gelegen aan de Schaarbeeklei 600 te 1800 Vilvoorde. Door de fusie met de firma Brouw ontstaat een solide groep. Na de overname van 115 Burmahstations in 2000, wordt OCTA+ effectief de grootste 100% Belgische brandstoffenverdeler, met 173 tankstations. De groep blijft zich verder uitbreiden en neemt in 2006 een distributiecentrum over in Couvin om de verdeling van mazout te verzekeren in het Waalse Gewest.

In 2010 start OCTA+ de verkoop van electriciteit en aardgas in de drie gewesten van het land. Het is de enige Belgische leverancier die zowel brandstof, stookolie, electriciteit als aardgas aanbiedt. 

2013 

OCTA+ commercialiseert zijn multi-energie aanbod in België. De groep OCTA+ wordt genomineerd in het kader van twee wedstrijden: ‘Onderneming van het Jaar 2013’ en ‘Manager van het Jaar 2013’. Beide nominaties getuigen van de sterke groei die we de voorbije jaren hebben gerealiseerd.


2015 

De leveringszone voor mazout is uitgebreid tot nagenoeg gans België. Vanuit onze 3 centrale depots in Vilvoorde, Couvin en Luik en enkele partnerships raken we in elke uithoek van het land.


2016 

De Belgische multi-energiespecialist zet zijn eerste stappen in de elektromobiliteit met de investering in Blue Corner, marktleider op het vlak van oplossingen voor het opladen van elektrische voertuigen. Blue Corner is marktleider in e-mobility in België met eveneens activiteiten in Nederland en Frankrijk. Als vurig voorvechter van een duurzame en milieuvriendelijke toekomst bieden we totaaloplossingen voor eenieder wie elektrisch wil (gaan) rijden. Met intussen meer dan 250 oplaadlocaties en zo'n 600 laadpunten is Blue Corner eigenaar en uitbater van het grootste laadnetwerk in ons land. 

Meer info op https://www.bluecorner.be 


2017

Tanken en opladen met één en dezelfde kaart, uniek in België. Ruim 1.850 tankstations in België aanvaarden de HybridCard, dat is ruim één op twee tankstations. Over de landsgrenzen heen kan je er bovendien mee tanken in 1.600 extra stations in Groothertogdom Luxemburg en Nederland. Dat brengt het totaal op 3.450 tankstations in de hele Benelux.  Beschikt u over een vloot van elektrische of plugin hybride wagens, dan kan u dezelfde kaart ook gebruiken om te laden aan ruim 1.000 laadpunten in België en meer dan 10.000 laadpunten in de hele Benelux. In België kan u de HybridCard gebruiken in alle tankstations van de merken OCTA+, Esso, Lukoil, Q8, Texaco, Avia, G&V, Gabriëls, Maes en Power. Ook kan je terecht in een ruim netwerk van kleinere en onafhankelijke stations, die gegroepeerd en herkenbaar zijn via het DCB-logo.

Meer info op https://www.hybridcard.octaplus.be

 

In hetzelfde jaar lanceert OCTA + de start-up Modalizy met een oplossing voor de mobiliteitsproblemen waarmee bedrijven en zelfstandigen worden geconfronteerd. Modalizy Pass Mastercard® en Modalizy Refill-kaarten helpen het beheer van reiskosten te optimaliseren en bieden tegelijkertijd diversiteit en flexibiliteit voor meer efficiëntie. De Modalizy Pass Mastercard®-kaart is een nieuwe speler in Smart Mobility en een echt paspoort voor mobiliteit dat directe en vereenvoudigde toegang biedt tot alle transportmiddelen in België. De start-up heeft momenteel gerenommeerde partners zoals De Lijn, TEC, Villo !, Libia Bike, eCab, V-Belasting, Antwerp-Tax, Interparking, Indigo, BePark, Carasap, ZenCar, DriveNow, Heroad, Commuty, Transforma Bxl en The Loft. De pas kan ook worden gebruikt om te betalen voor parkeren op straat in kaartautomaten die kaarten accepteren.

Meer info op https://modalizy.be

 

2018 

Modalizy win de #WeAreMobiity Award!

Amper één jaar is Modalizy op de markt en toch heeft het al twee prijzen gewonnen. Na de Link2Fleet Innovation Award in oktober 2017 behaalde Modalizy nu ook de eerste prijs van de Best Start Up Awards 2018, uitgereikt door Febiac op het #WeAreMobility salon. Aan de award is ook een prijs gekoppeld: een cheque van 35.000 euro die Modalizy zal gebruiken om verder te investeren in de ontwikkeling van een MaaS-platform (Mobility as a Service) én het verder uitrollen van een complete oplossing voor het beheren van mobiliteitsbudgetten. Deze prijs is een grote aanmoediging voor het Modalizy-team: het motiveert ons om met dit veelbelovende project nog een stap verder te gaan en nauwer samen te werken met alle mobiliteitsactoren in België.

#WeAreMobility

Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit