Distributienettarieven dalen in Vlaanderen!

Goed nieuws voor het begin van dit nieuwe jaar! De distributienettarieven dalen in 2019. Dit zijn de tarieven die worden doorgerekend in uw factuur voor de aanleg en het onderhoud van de netten voor het vervoer van energie tot bij u thuis of tot bij uw onderneming.

Een gezin met een tweevoudige meter en een gemiddeld elektriciteitsverbruik betaalt ongeveer 46 euro minder dan in 2018. Voor aardgasgebruikers daalt dit gemiddeld met 25 euro. Het is natuurlijk afhankelijk van je woonplaats en dus wie je distributienetbeheerder is, maar overal in Vlaanderen is er wel een daling van de distributienettarieven.

Ondertussen heb je deze daling misschien al kunnen opmerken op je elektriciteitsfactuur. Helaas is er voor maart ook een kleine stijging gepland van de transmissiekosten. Deze transmissiekosten worden geïnd door de netbeheerder Elia. 

Voor een gemiddeld gezin zal de elektriciteitsfactuur 7 euro (of 26%) duurder worden. Voor een bedrijf is dit gemiddeld 207 euro (of 24%). Zelfs met deze stijging zal je toch nog altijd een kleine daling kunnen waarnemen op je factuur.  

Nog geen aardgas of elektriciteit bij OCTA+? Klik hier!


Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit