Compensatie van uw CO2-uitstoot

Compenseer uw CO2-uitstoot

Onze manier van leven leidt tot een aanzienlijke uitstoot van broeikasgassen. Wij kunnen proberen om deze CO2-uitstoot daadwerkelijk te verminderen, bijvoorbeeld door zo weinig mogelijk de auto te nemen, ons verwarmingssysteem beter te gebruiken, onze woning beter te isoleren enz.

Daarnaast kunnen we er ook voor kiezen om de tonnen CO2-uitstoot die we niet kunnen (of willen) voorkomen, te compenseren. Om een voorbeeld te geven: 1 ton CO2 komt overeen met een afstand van 10 000 km afgelegd met een kleine maar goed functionerende wagen of met 285 600 A4 - pagina’s...

Hoe?

OCTA+ biedt u de mogelijkheid uw energiepunten in te ruilen om een deel van uw CO2-uitstoot te compenseren. U neemt dan deel aan projecten die de productie van CO2 voorkomen of die de negatieve gevolgen van de CO2-uitstoot zullen verminderen.
Hiervoor heeft OCTA+ een sociale partner gekozen die gespecialiseerd is in de klimaatproblematiek: CO2logic  compenCO2.

Concreet...

Ga naar onze klantenzone of stuur ons een brief of mail en zeg ons hoeveel energiepunten u wilt omruilen. De compensatie van 1 ton CO2 heeft een equivalent van 2420 energiepunten. Het minimum aantal punten dat u kunt omruilen is 484 punten, wat overeenkomt met 200 kg CO2.
Om de uitstootvermindering aan te moedigen, zal OCTA+ telkens 20 % toevoegen aan uw bijdrage. Stel dat u bijvoorbeeld 1 ton CO2 (= 2420 energiepunten) compenseert, dan zal er in werkelijkheid 1.2 ton CO2 gecompenseerd worden op uw naam.

U ontvangt vervolgens op het einde van het trimester een certificaat met daarop het aantal omgewisselde punten en de uitstootvermindering die u gecreëerd hebt.

Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit