FAQ - Elektriciteit & aardgas

 • Moet ik OCTA+ verwittigen als ik zonnepanelen heb ge├»nstalleerd?

  U hoeft OCTA+ in principe niet te verwittigen wanneer u zonnepanelen installeert. Uw contract blijft immers onveranderd.

   

  Als u echter een aanpassing van uw voorschotbedrag wenst, hebben wij een kopie van de technische fiche van uw installatie nodig alvorens wij een nieuw bedrag kunnen berekenen.

 • Word ik terugbetaald door OCTA+ voor het teveel aan energie dat ik produceer?

  Een terugbetaling is omwille van juridische en technische redenen niet mogelijk. De energie die u produceert wordt terug in het net geïnjecteerd en is dus op geen enkel moment eigendom van OCTA+. De geproduceerde energie wordt enkel vergoed aan de hand van groenestroomcertificaten.

 • Kan mijn voorschotbedrag teruggebracht worden op 0 euro?

  Omdat het voorschotbedrag o.a. de vaste kosten dekt, is het niet mogelijk om uw voorschotbedrag op 0 euro te zetten. Wel wordt u bij een eventueel teveel terugbetaald op de regularisatiefactuur. OCTA+ kan wel het tarief "leegstaande woning" toepassen.

Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit