Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Verlaag je energiefactuur met Omes

Stop onstabiele energieprijzen, kies voor goedkopere duurzame energie.

Bespaar op je energiefactuur

Wij bieden heel wat energieoplossingen die je het leven gemakkelijker maken en je energiefactuur drastisch doen dalen.

Minder afhankelijkheid

Wees minder afhankelijk van externe fossiele energiebronnen en plots veranderende wetgevingen.

Goed voor het klimaat

Groene energie is de technologie van de toekomst en de toekomst voor uw kinderen en kleinkinderen.

In 3 stappen naar een permanent lage stroomfactuur

Laat je zonnepanelen installeren en keuren in 2024, dan betaal je geen prosumententarief meer en geniet je van het injectietarief. Voor elke kWh stroom die je zonnepanelen opwekken en die je aan het net levert, krijg je dus een vergoeding. Maar het verbruiken van je eigen stroom, door je verbruik te verplaatsen naar momenten wanneer de zon schijnt, is uiteindelijk voordeliger. Ons energiemangementsysteem Lewiz, in combinatie met een thuisbatterij, verhoogt het rendement van je zonnepanelen door je stroomverbruik slim en automatisch te sturen. Zo ben je minder afhankelijk van dure netstroom. In combinatie met ons dynamisch tarief zorgt Lewiz er voor dat je stroom afneemt wanneer deze goedkoop is en verbruik je je eigen energie wanneer stroom van het net duurder is. En zo bespaar je op je energiefactuur.

Bereken vrijblijvend hoeveel jij kan besparen!

Verlaag drastisch je energiefactuur

Wek zelf je elektriciteit op met zonnepanelen, slaag die elektriciteit op met een thuisbatterij en laad je elektrische wagen(s) op met je eigen laadpaal. Hiermee verhoog je je zelfverbruik tot wel 70%. Combineer deze duurzame energieoplossingen met een dynamisch energiecontract en ons intelligent energiebeheersysteem Lewiz om stroom van het net te halen wanneer hij het goedkoopst is of zelfs negatief en je er geld voor krijgt.

Vraag vrijblijvend meer info

Functioneer off-grid met betaalbare oplossingen

Heel wat bedrijven maakten reeds de omschakeling naar groene stroom, maar merken nu door de torenhoge energieprijzen dat hun installatie niet voldoende toereikend is. Bij Omes vindt u betaalbare oplossingen om de groene stroomcapaciteit in uw bedrijf te maximaliseren en quasi off-grid te functioneren.

Onze oplossingen

Thuisoplossingen

Laadpalen

Binnenkort zijn volledig elektrische wagens de norm. Investeren in een laadpaal is dus geen overbodige luxe. Het gaat niet alleen veel sneller dan in het stopcontact, de nieuwste generatie laadpalen controleer je ook slim vanop afstand.

Omes reikt geen standaardoplossingen aan of één bepaald type laadpaal, wij zoeken steeds voor jou naar de meest geschikte oplossing op maat van je behoeftes. Zo kijken we naar de groene stroominstallatie die je nu hebt, maar ook naar het aantal en het type wagen(s) dat je wil opladen.

Koppel je laadpaal aan het slimme energiebeheersysteem Lewiz en kies steeds voor de meest voordelige stroomvoorziening.

Laadpas

Indien meerdere personen gebruik maken van je laadpaal, raden wij aan een laadpas te gebruiken waardoor je bovendien ook toegang krijgt tot andere laadpalen. Makkelijk wanneer je onderweg bij moet laden!

Bij Omes bieden we de Modalizy HybridCard aan. Hiermee laad je bij meer dan 150.000 laadpunten in gans Europa en tank je in bijna 2 op 3 tankstations in België.

Zonnepanelen

De afschaffing van de terugdraaiende teller deed de vraag naar zonnepanelen aanvankelijk dalen, maar sinds de grote stijging van de energieprijzen kiezen meer en meer particulieren en bedrijven opnieuw voor fotovoltaïsche panelen, al dan niet gekoppeld aan een thuisbatterij.

Nu ook de regering een btw-verlaging heeft aangekondigd van 21% naar 6% voor nieuwbouwwoningen tot 10 jaar tot eind december 2023, is kiezen voor zonnepanelen een slimme zet voor je portemonnee.

Bij Omes werken we niet met één vaste leverancier of type van zonnepanelen maar maken we steeds een gepersonaliseerde offerte op. Na analyse van je situatie stellen we je de meest geschikte installatie voor.

Thuisbatterij

Indien je kiest voor zonnepanelen, is een performante thuisbatterij zeker het overwegen waard. Deze thuisopslag stockeert immers de overproductie aan groene stroom en stelt deze terug ter beschikking wanneer je zonnepanelen minder produceren, bijvoorbeeld 's avonds.

Dit zorgt ervoor dat je minder afhankelijk bent van dure netstroom en ook niet te kampen krijgt met stroompannes. Zeker interessant nu het elektriciteitsnet steeds meer onder druk komt te staan.

Bij Omes stellen we enkel de nieuwste generatie thuisbatterijen voor met een hoge capaciteit. We analyseren je situatie en bieden je een oplossing op maat, al dan niet gekoppeld aan één van onze andere energieoplossingen.

Warmtepomp

Een warmtepomp is de ideale keuze wanneer je lagere verwarmingskosten wil combineren met een milieuvriendelijke warmteproductie. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Hiervoor gebruikt deze stroom, maar veel minder dan bij elektrische verwarming.

Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. In plaats van warmte afvoeren, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. Een warmtepomp kan je ook combineren met zonnepanelen en eventueel thuisbatterij, voor nog meer groene stroom.

Voorafgaand komen we steeds bij je langs om de situatie te analyseren en daarna een systeem op maat voor te stellen.

Bedrijfsoplossingen

Emove

Emove is een verrijdbaar zonnepanelenveld dat ideaal is bij plaatsing op onbenutte terreinen. De installatie en het rendement zijn vergelijkbaar met een zonnepaneleninstallatie op een plat dak. De constructie is vrij van funderingen en wordt bevestigd op blokken met zwevende wielen.

Emove is een slimme, creatieve en zuinige manier om braakliggende terreinen te benutten en zo uw groene stroomvoorziening drastisch te doen stijgen.

Interesse? Wij analyseren graag uw situatie en stellen een oplossing op maat van uw onderneming voor.

Overkap met zonnepanelen

Overkap uw parking of fietsenstalling met zonnepanelen en produceer zo meer groene stroom op uw bedrijfsterreinen. De investering van de overkapping zelf verdient u razendsnel terug dankzij de zonne-energie die massaal wordt geproduceerd.

Dit is een ideale bedrijfsoplossing om uw solar rendement te verhogen zonder ingrijpende constructiewerken te voorzien.

Interesse? Wij analyseren graag uw situatie en stellen een oplossing op maat van uw onderneming voor.

Flexpark

Een flexpark of zonnepark is een stuk land met rijen zonnepanelen waarmee duurzame energie wordt opgewekt. Een flexpark bestaat uit een stalen constructie waarop zonnepanelen worden bevestigd. Meestal bestrijken deze parken meerdere hectares en staan ze dus in voor een grote capaciteit aan groene stroom.

Interesse? Wij analyseren graag uw situatie en stellen een oplossing op maat van uw onderneming voor.

Laadpleinen

Door het groeiend aantal elektrische en hybride auto's en het duurzame beleid van bedrijven groeit het aantal laadpalen zienderogen.

Bij Omes kunnen we uw onderneming van de nodige laadpalen voorzien, maar we zorgen er ook voor dat al deze laadpalen optimaal op elkaar afgestemd zijn en maximaal renderen.

Financiering

OMES invest kan de financiering van de duurzame investering (zonnepanelen, laadpalen, batterij, ...) overnemen in ruil voor een lange termijn huur- of stroomverkoop overeenkomst (PPA).

Het energiemanagementsysteem van de toekomst

Lewiz is een gecombineerde oplossing van een toestel dat geplaatst wordt in uw meterkast en verbonden is met een cloud-platform. Lewiz kan gekoppeld worden aan de omvormer van je zonnepaneleninstallatie, een thuisbatterij, laadpaal, warmtepomp en eventuele andere grootverbruikers. Zo behoud je perfect overzicht over die belangrijke verbruiksposten.

Zo zie je dus exact wanneer je energie opwekt en wat je verbruikt. Met dit inzicht kun je je verbruiksgedrag aanpassen en dus je kosten drukken. Dat is belangrijk nu de teveel opgewekte elektriciteit niet meer teruggedraaid wordt op de teller. Je optimaliseert dus je investering in zonnepanelen en beperkt je piekverbruik van je elektriciteit.

Meer informatie

Wij willen zowel bedrijven als particulieren groene stroomoplossingen aanbieden. We garanderen hierbij een maximaal rendement en een optimaal beheer van uw energiestroom. Net zoals het moederbedrijf OCTA+ werken we steeds volledig op maat van de thuis- of bedrijfssituatie.

We ondernemen met een duurzame visie die we koppelen aan een aantal kernwaarden:

Kwaliteit

We helpen je om je energiestroom optimaal te beheren om die maximaal te laten renderen.

Klantgerichtheid

Net zoals het moederbedrijf OCTA+ werken we steeds volledig op maat van de thuis- of bedrijfssituatie.

Oog voor de nieuwste trends

Altijd up to date met de nieuwste trends op vlak van hernieuwbare energie.

Benieuwd wat Omes voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op en we helpen u zo snel mogelijk.

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #