Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Een slim en geconnecteerd huis

Gepost op 27/12/2019

2 minuten leestijd

Dat is een huis dat je bedient met je smartphone. In combinatie met slimme stekkers, stopcontacten en tal van slimme (huishoud)toestellen heb je je huis helemaal onder controle. Zelfs van op afstand.

Een opsteker voor je comfort en veiligheid. En je kan er heel wat energie mee besparen!

Comfort van de bovenste plank

Vroeger kon je er alleen maar van dromen: vanuit je bed de koffiemachine opzetten, een slimme stofzuiger die je living stofzuigt, een ijskast met ingebouwde camera zodat je in de supermarkt kan checken of je nog boter hebt…  Tal van apps maken je leven een pak aangenamer. Zo kan je onderweg naar huis  je verwarming al opzetten en de oven voorverwarmen. Met de nieuwe generatie elektronische toestellen zijn de mogelijkheden legio.

Safety first

Ook op gebied van veiligheid valt er heel wat te beleven. Met je smartphone kan je de verlichting regelen als je van huis bent. Zo lijkt het of je huis bewoond is. Slimme stekkers zorgen ervoor dat je van op afstand een vergeten strijkijzer kan uitschakelen. En ze detecteren of er plots stroomverbruik is als je weg bent. De ideale manier om ongewenste bezoekers te betrappen.

Minder energie verbruiken

Slimme stekkers hebben nog meer voordelen. Ze geven perfect aan welke van je toestellen de energievreters zijn en bieden de mogelijkheid om -zonder dat je achter een kast moet duiken-  sluipverbruikers uit te schakelen. Ben je nogal vergeetachtig? Met slimme verlichting hoef je niet rechtsomkeer te maken om de lichten uit te schakelen. Dat doe je met je smartphone. Zo bespaar je energie én brandstof. Ook de moderne huishoudtoestellen zijn erop voorzien om zo weinig mogelijk energie te verbruiken. Dankzij de nieuwe energielabels weet je op voorhand hoe energievriendelijk je toestel is. Leuk detail: van sommige slimme koelkasten wordt de deur transparant als je erop tikt. Je verspilt dus geen elektriciteit om te kijken wat er in je koelkast ligt.

Alle kleine beetjes helpen om steeds minder energie te verbruiken. Goed voor het milieu en voor je budget. Wil dit zeggen dat je in de toekomst zonder je energieleverancier kunt? Nee, je zal altijd elektriciteit nodig hebben. En dan zit je goed bij ons: een klantendienst die een maximum aan energie aan jou besteedt en super concurrentiele prijzen, bij de goedkoopste op de markt.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #