Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Einde sociaal tarief voor gezinnen met een verhoogde tegemoetkoming

Gepost op 19/05/2023

2 minuten leestijd

Vanaf 1 juli 2023 eindigt het sociaal tarief voor energie voor de rechthebbenden op de verhoogde tegemoetkoming. Deze maatregel treft ongeveer 400 000 gezinnen. Welke invloed heeft deze beslissing op jouw situatie?

Het sociaal tarief voor energie is een gunstig energietarief en is hetzelfde in heel België ongeacht jouw energieleverancier. De FOD Economie bepaalt wie er recht op heeft. De overheid heeft tijdens de coronacrisis beslist om het sociaal tarief tijdelijk uit te breiden, zodat meer kwetsbaren er recht op hadden. Na de coronacrisis volgde al snel de energiecrisis waardoor de uitbreiding van het sociaal tarief in stand bleef.

Onlangs besliste de overheid om het sociaal tarief voor gezinnen met een verhoogde tegemoetkoming te beëindigen. Zij moeten dus met andere woorden vanaf 1 juli overschakelen op een commercieel energietarief. Wie tot die doelgroep behoort, kan op beide oren slapen. OCTA+ zet je automatisch over naar ons goedkoopste tarief, Clear.

Wie na deze beslissing wel nog recht heeft op het sociaal tarief en de voorwaarden die eraan verbonden zijn kan je terugvinden op de website van de FOD Economie.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #