Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Kan je binnenkort zonder elektriciteitsleverancier?

Gepost op 27/12/2019

2 minuten leestijd

We zijn goed op weg om onze huizen op een milieuvriendelijke manier van energie en warmte te voorzien. Hernieuwbare energiebronnen als zon, wind en aardwarmte worden volop benut.

De overheid moedigt deze inspanningen aan met premies en subsidies en legt je ook bepaalde normen op. Wil dit zeggen dat je in de nabije toekomst niet langer afhankelijk bent van het elektriciteitsnet? Nee, je hebt nog steeds je energieleverancier nodig.

Jouw ideale huis

Stel je het huis van de toekomst voor. Een slim en geconnecteerd huis waar je een minimum aan energie verbruikt. Met zonnepanelen op het dak. En een thuisbatterij die de energie die je niet gebruikt, opspaart voor minder zonnige dagen. Een warmtepomp voorziet je van heerlijke, natuurlijke warmte uit de aardbodem of uit de lucht.

Kan je helemaal loskomen van het elektriciteitsnet?

Helaas, je slimme huishoudtoestellen en je smartphone waarmee je deze bedient, verbruiken nog steeds energie. De thuisbatterij kan slechts energie opslaan voor 24 uur, dus onmogelijk om er bijvoorbeeld de winter mee door te komen. De thuisbatterij betaalt zich trouwens nog niet terug, ondanks de steun van de overheid. En je warmtepomp werkt nog steeds voor 25% op elektriciteit.

Wel maximum besparen

Natuurlijk zijn de inspanningen die je doet niet voor niets! Al deze ingrepen zorgen ervoor dat je elektriciteitsfactuur zo laag mogelijk is en je actief meehelpt aan een beter leefmilieu. En voor het overige kan je rekenen op OCTA+. Onze medewerkers helpen je met raad en daad. En onze tarieven liggen bij de goedkoopste op de markt. Je zit dus nog lang goed bij ons.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter