Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Federaal basispakket energie 2023: wanneer krijg ik dit?

Gepost op 25/01/2023

2 minuten leestijd

Voor de maanden november en december 2022 kende de federale overheid een basispakket energie toe. Deze is verlengd voor de maanden januari, februari en maart 2023.

Wie het basispakket voor november en december nog niet heeft gekregen, kan deze tot 30 april 2023 aanvragen op de website van FOD Economie of via een papieren aanvraagformulier.

Het basispakket voor de maanden januari, februari en maart 2023 bedraagt opnieuw 61 euro per maand voor elektriciteit en 135 euro per maand voor aardgas. Het wordt toegekend aan elk huishouden dat op 31 december 2022 een lopend contract had voor elektriciteit en/of aardgas. Ook huishoudens met op die datum een collectieve installatie voor aardgas hebben recht op deze steunmaatregel. Het is de leverancier waar je op 31 december 2022 je energiecontract(en) had die vóór 18 april 2023 al dan niet de premie zal uitbetalen in functie van de toekenningen die gebeuren door de overheid. OCTA+ zal het basispakket ten laatste toekennen op 31 maart 2023.

De premie geldt voor alle variabele energiecontracten (voor huishoudelijk gebruik). Heb je een vast contract, dan krijg je de premie enkel als het contract werd afgesloten of hernieuwd na 30 september 2021. Geniet je van het sociaal tarief, dan krijg je de premie niet. Ook de energiecontracten voor tweede verblijven zijn uitgesloten.

Hou er ook rekening mee dat deze premie gekoppeld is aan een inkomensvoorwaarde. Bij mensen met een hoger inkomen zal de premie eerst worden toegekend en nadien verrekend worden via de belastingen. Meer info over het federaal basispakket voor elektriciteit en aardgas vind je terug op de website van FOD Economie.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #