Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Laatste kans op zonnepanelen met terugdraaiende teller in Wallonië

Gepost op 20/06/2023

2 minuten leestijd

Energieprijzen die sterk blijven schommelen. En een energietransitie in volle gang. Je wil minder afhankelijk zijn van energieprijzen die op en neer gaan en liever nog besparen op je energiefactuur.

Met zonnepanelen wek je je eigen stroom op en investeer je in groene en duurzame energie. Een investering die zichzelf terugverdient op enkele jaren, om nadien nog een pak jaren te genieten van gratis duurzame energie. Woon je in Wallonië en installeer je dit jaar nog zonnepanelen? Dan geniet je nog tot 2030 van het voordeel van een terugdraaiende teller.

7 goeie redenen om dit jaar nog zonnepanelen te laten plaatsen

1)     Jouw jaarlijks verbruik = 0

Jouw terugdraaiende teller doet dienst als gratis batterij. In de zomer produceren zonnepanelen meer energie dan je verbruikt. Daardoor draait jouw teller terug. In de winter gebeurt het omgekeerde, dan draait jouw teller vooruit. Jouw stroomoverschot van in de zomer gebruik je dus in de winter.

2)     Kostprijs zonnepanelen is gedaald

Zonnepanelen zijn een rendabele investering met een korte terugverdientijd van 3 à 5 jaar. Nadien geniet je van gratis energie!

3)     Slechts 6% btw tot eind 2023

Woningen die jonger zijn dan 10 jaar betalen slechts 6% btw op hun zonnepaneleninstallatie. Vanaf 1 januari 2024 is dat opnieuw 21%.

4)     Lange levensduur

Na de installatie van jouw zonnepanelen, heb je geen zorgen meer. Zonnepanelen hebben een levensduur van minstens 25 jaar.

5)     Verbeterde technologie

Technologie staat nooit stil, ook niet bij zonnepanelen. Bij de nieuwe generatie is licht al voldoende om energie op te wekken.

6)     Strak design

De nieuwste generatie zonnepanelen heeft een strak design dat geen afbreuk doet aan je dak. Integendeel, dankzij zonnepanelen krijgt jouw woning een mooie meerwaarde.

7)     Terugdraaiende teller tot 2030

Is jouw zonnepaneleninstallatie geplaatst én gekeurd voor 31 december 2023? Dan geniet je tot 2030 van het voordeel van de terugdraaiende teller. Je gebruikt nog 7 jaar het elektriciteitsnet als jouw eigen thuisbatterij.

De deadline komt dichterbij

Opgelet! De eindejaarsprint is al ingezet. Wil je zeker zijn dat jouw installatie geplaatst én gekeurd is voor het einde van het jaar? Vraag dan vandaag nog je vrijblijvend voorstel. Enkel wie voor 31 augustus 2023 zijn bestelling plaatst, kunnen we de garantie bieden dat de zonnepaneleninstallatie op tijd geplaatst wordt.

Vraag hier jouw gratis offerte én dakscan aan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #