Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Kan het kwaad om mijn brandstoftank bijna leeg te rijden?

Gepost op 26/12/2017

2 minuten leestijd

U bent onderweg en het brandstoflampje gaat branden. Kan u best zo snel mogelijk gaan tanken of kan u nog even doorrijden? Wij zochten het voor u uit!

Wanneer het waarschuwingslampje van de brandstof gaat branden kunnen de meeste wagens nog 80 tot 100 km rijden. Maar wanneer u te lang doorrijdt kan het bezinksel in de brandstoftank, in sommige gevallen, voor problemen zorgen.

Auto’s van voor 2000

Bij oudere auto’s kan het bezinksel wel degelijk een probleem vormen. Onderaan de brandstoftank zit vuil en bezinksel. Dit kan de brandstoffilter en pomp vervuilen wanneer u de brandstoftank (bijna) volledig leegrijdt. Verder kan het volledig leegrijden van een dieselwagen nog extra problemen met zich meebrengen omdat die ontlucht moet worden.

Auto’s van na 2000

Auto’s van na 2000 hebben dit probleem niet meer. Er is een veiligheidssysteem ingebouwd en de motor stopt al met draaien voor de brandstoftank volledig leeg is. Hierdoor zal het laatste restje brandstof niet gebruikt worden en komt de bevuilde brandstof niet in de motor terecht.

Bij nieuwere wagens is het dus zeker niet nodig om al te gaan tanken nog voor het waarschuwingslampje gaat branden. Maar voor uw eigen comfort en veiligheid raden we toch aan om niet te lang te blijven rijden wanneer het waarschuwingslampje brandt.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #