Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Betaal jij te veel voor gas en elektriciteit?

Gepost op 25/03/2019

2 minuten leestijd

Verschillende media meldden op dinsdag 4 juni 2019 dat consumenten en KMO’s tot 1.350 euro kunnen besparen door van energieleverancier te veranderen. Zij beroepen zich hiervoor op een nieuwe studie van de federale energieregulator CREG.

Veel mensen kijken maar eenmalig naar de details van hun elektriciteit- of aardgascontract, en dat is bij de afsluiting ervan. De realiteit is dat je vaak met slapende contracten zit, oftewel contracten die bij aanvang voordelig waren. Op deze manier loop je een voordeliger tarief misschien mis. Dit zijn contracten die dus niet meer in het huidige aanbod van de energieleveranciers zitten.

Je kan de prijzen van je huidig contract wel nog vergelijken via de CREG scan. Je kan de prijsverschillen vergelijken tussen de oude en de nieuwe tarieven van elke energieleverancier. Bij verscheidene leveranciers kan je een duidelijk verschil waarnemen. Bij andere energieleveranciers merk je weinig tot geen verschil op. De conclusies die je hieruit trekt kunnen wijzen op strategische veranderingen van de leverancier in kwestie.

Uit nieuwe berekeningen van de CREG blijkt dat het besparingspotentieel de voorbije maanden nog groter geworden is. In mei bedroeg dit bijna 1350 euro op jaarbasis voor een gemiddeld gezin in Vlaanderen. In Brussel en Wallonië kunnen gezinnen fors besparen door te kiezen voor het goedkoopste aanbod: 1.347 euro en 1.422 euro op jaarbasis. Meer informatie over de besparingen kan je hier terugvinden.

Ga dus zeker na of je energietarief nog tot de voordeligste op de markt behoort.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #