Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Drie goede redenen om je wagen te vervangen

Gepost op 21/02/2020

2 minuten leestijd

Als je tevreden bent  met je wagen, doe je die niet zomaar weg. Toch kan het raadzaam zijn om je auto tijdig te vervangen. Ontdek hier drie redenen om uit te kijken naar een nieuwe auto.

 1. Je voorziet grote kosten aan je wagen

  Als je wagen al een hoge leeftijd heeft, kan je je afvragen of je nog geld moet besteden aan de vervanging van de remmen, de  koppeling of de distributieriem. Kost de reparatie meer dan de verkoopwaarde van de auto, dan heeft dit weinig zin. Hou er wel rekening mee dat je niet meteen een nieuwe wagen in huis hebt.
 2. Milieuredenen

  In Brussel, Antwerpen en Gent zijn lage emissiezones ingevoerd om oudere, vervuilende wagens te weren. Ook in het buitenland groeit deze tendens. Als je in de stad woont of er veel moet zijn voor je werk, is dit best problematisch. Daarom en natuurlijk voor onze leefomgeving wordt het tijd om uit te kijken naar milieuvriendelijkere alternatieven. Lees hier alles over hybrides, plug-in hybrides en elektrische wagens.
 3. Je situatie verandert

  Als je verandert van job, kunnen ook de vereisten voor je wagen veranderen. Stel dat je plots heel veel kilometers moet afleggen, dan kan een diesel praktisch zijn. Of je vindt werk in je eigen gemeente. Heb je je auto dan nog nodig? 

  Ook je gezin evolueert. Met kleine kinderen heb je nood aan een grotere en recentere wagen. Alleen al qua veiligheid: in oudere wagens (van voor 2005) ontbreekt het bijvoorbeeld nog aan beschermingsmiddelen zoals kreukelzones en airbags.  Als de kids het nest uitvliegen, heb je misschien liever een kleinere wagen die minder verbruikt.

Wanneer is het een goed tijdstip om een nieuwe auto te kopen?

 • Tijdens het Autosalon of de maanden erna geniet je van saloncondities
 • Op het einde van het jaar: dan moeten de dealers hun quota en objectieven behalen en kan je hogere kortingen bekomen
 • Of wacht nog een jaartje af. Je zal een beter zicht hebben op de markt en de toekomstkeuzes van de overheid. Het aanbod aan elektrische wagens  en het netwerk van laadpalen breidt zich verder uit en de prijzen zullen dalen.

Wil je weten welke auto het beste bij je past? Lees dan het interview met  automotive professional Rob Van Tichelen. Waar je zeker goed mee zit, is de HybridCard. Met deze multifunctionele kaart kan je zowel brandstof en CNG tanken, als je plug-in hybride of e-wagen opladen in een gigantisch netwerkVraag hier je HybridCard aan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #