Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Allerlaatste kans op Vlaamse premie tot € 750 voor zonnepanelen

Gepost op 28/09/2023

2 minuten leestijd

Goedkope energie. Dat willen we allemaal. Zeker na de turbulente periode waaruit we komen. Dé oplossing: zonnepanelen plaatsen. De rush is volop bezig, want eind 2023 vervalt de premie tot € 750 en het jaareinde nadert!

Een energiecrisis door onder andere een oorlog in Oekraïne: de energieprijzen braken ongeziene records. Ook de torenhoge energiefacturen volgden jammer genoeg. Voor vele Vlamingen was het duidelijk: minder afhangen van externe factoren die een invloed hebben op hun energiefactuur.

Zonnepanelen zijn dan de ideale oplossing. Ze wekken energie op waardoor je minder afhangt van het elektriciteitsnet. Je bent als het ware een deeltje zelfvoorzienend. De vele voordelen die zonnepanelen bieden, kan je hier lezen.

Allerlaatste kans op een premie tot € 750

Wat doet de overheid? Motiveren en ondersteunen. We zitten volop in de energietransitie. De overheid stimuleert ons om duurzame energie op te wekken. Ondersteunen doet ze door premies uit te schrijven voor gezinnen die energiebesparende producten aanschaffen. Zoals bijvoorbeeld een premie voor zonnepanelen.

Door premies uit te schrijven, hoopt de overheid de consumptie van energiebesparende producten aan te wakkeren. En of dat gewerkt heeft! Voor de periode van 2020 tot 2023, steeg de vraag met maar liefst 300%!

Vlaanderen schrapt in 2024 de premie voor zonnepanelen. Wie dus voor het einde van 2023 zijn installatie laat keuren, geniet van een premie begrenst tot 750 euro. Maar de tijd dringt, want je installatie moet gekeurd zijn vóór 31 december 2023. En het aantal beschikbare plaatsen voor keuring slinkt bij alle installateurs.

Snel beslissen = een gegarandeerde keuring én premie

Doordat de premie van de overheid verdwijnt in 2024, zijn er nu nog heel wat gezinnen die een aanvraag doen voor zonnepanelen. Maar dat betekent dat het aantal plaatsen voor een installatie én keuring voor het einde van het jaar elke dag kleiner wordt.

Wij hebben alvast goed nieuws! OCTA+ heeft nog een aantal zonnepanelen installaties beschikbaar, mits de garantie van een keuring vóór het einde van het jaar en dus jouw premie van € 750. Maar het aantal plekjes is jammer genoeg beperkt, dus snel zijn is de boodschap.

Vraag hier jouw gratis offerte aan!

Samengevat

Na december 2023 ontvang je geen premie meer voor de installatie van zonnepanelen. Ook de btw stijgt van 6% naar 21% voor woningen jonger dan 10 jaar.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter