Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Laat je mazoutketel onderhouden in de zomertijd

Gepost op 09/06/2017

2 minuten leestijd

Een regelmatige check-up is de beste garantie op een goede werking van uw centrale verwarmingsketel. Doe je dat niet, dan verliest uw ketel rendement en bent u niet verzekerd bij brand.

U hebt er dus alle baat bij om uw mazoutketel goed te onderhouden. Maar hoe doet u dat? We zetten de belangrijkste punten op een rij.

Waarom moet uw mazoutketel onderhouden worden?

Een onderhoudsbeurt verlengt de levensduur van uw verwarmingsketel en verlaagt de kans op panne tijdens het stookseizoen. Bovendien zorgt zo’n check-up er ook voor dat uw installatie zuinig blijft functioneren. U bespaart er dus ook geld mee.

Maar uw mazoutketel kunt u zelf niet onderhouden, u moet een gecertificeerd vakman laten langskomen.

Wat is het beste moment voor het onderhoud?

Het is een goed idee om uw verwarmingsketel al tijdens de lente of zomer te laten nakijken. De agenda van uw installateur is dan ook een pak minder druk. Een regelmatige check-up levert u de zekerheid op dat uw verwarming het doet, wanneer ze het moet doen.

Is het onderhoud van uw mazoutketel verplicht?

Ja. Een regelmatig onderhoud van uw verwarmingsketel is wettelijk verplicht. Bij het verwarmen met stookolie (mazout) is een  jaarlijks nazicht verplicht in Brussel en Wallonië en ook in Vlaanderen voor alle centrale verwarmingstoestellen met een vermogen vanaf 20 kW.

Bracht je het onderhoud van je ketel in orde? Dan hoef je je ook geen zorgen meer te maken over de brandverzekering en ben je helemaal klaar om de koudste maanden met een gerust hart te trotseren.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter