Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Lekkende mazouttank? Promaz komt (financieel) tussen!

Gepost op 22/05/2023

2 minuten leestijd

Als trotse mazoutgebruiker wil je onbezorgd kunnen genieten van de warmte van mazout. Voor het onderhoud van je ketel doe je een beroep op een professional. Kwalitatieve stookolie levert je mazoutleverancier OCTA+. En over je tank… hoef je je sinds kort ook geen zorgen meer te maken. Met het nieuwe fonds Promaz ben je volledig ontzorgd, mocht je mazouttank ooit lekken. 

Wat is het Promaz fonds en waarom bestaat het?

Het Promaz fonds bestaat sinds april 2022. Het werd opgericht door de brandstoffensector en is erkend door de Belgische overheid. Het fonds ondersteunt gezinnen die te maken krijgen met een lek in hun mazouttank. Alleen in België zijn er al zo’n 9 000 gevallen van lekkende olietanks gekend. De verontreinigde grond laten saneren kost gemakkelijk tussen 50 000 en 250 000 euro. Deze kost dekt de verzekering in vele gevallen niet. Promaz komt niet alleen financieel tussen, ook operationeel staat het fonds je bij moest het ooit misgaan met je mazouttank.

Wie komt in aanmerking voor het Promaz fonds?

Iedereen die een mazoutketel gebruikt om te verwarmen, komt in aanmerking voor een tussenkomst van het Promaz fonds. Het fonds is er voor gebouwen met een woonfunctie én niet-woonfunctie, zoals gezinswoningen, appartementen, kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen, rusthuizen, hotels, religieuze gebouwen, enz.

Hoe kan ik mijn aanvraag indienen?

Extra informatie kan je terugvinden op de website van Promaz. Daar kan je zowel online een aanvraag indienen of het invulformulier terugvinden voor een schriftelijke aanvraag.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #