Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Verwarmen met pellets, een bijdrage aan de natuur

Gepost op 03/03/2017

2 minuten leestijd

Houtpellets zijn een vorm van vaste brandstof, die wordt gebruikt voor verwarming van panden. Deze brandstof wordt vervaardigd uit samengeperst houtafval. De verbranding in speciale pelletkachels kan precies gecontroleerd worden en zodoende met hoog rendement gebeuren.

Wat zijn pellets ?

Een Pellet of houtpellet is een dosis hout in een vaste, gemakkelijk hanteerbare vorm. Een houtpellet heeft een vaste diameter van 6mm en is tussen de 1cm en 4cm lang. Deze zijn gemaakt uit afvalhout: meestal resten dood loof- of naaldhout uit onze eigen bossen of samengeperst houtafval van onze houtverwerkende bedrijven. Voor pellets gebruikt men enkel onbehandeld hout (zoals houtkrullen, houtstof en ander houtafval).

Pellets zijn gemaakt uit zuiver hout en zijn dus een CO2-neutrale brandstof. Hout is CO2-neutraal want de bomen nemen hun hele leven lang CO2 op en slaan dit op. Bij het verbranden komt er net evenveel CO2 terug vrij in de lucht. Stoken met pellets is dus stoken met respect voor het milieu, als jij stookt met pellets draag je ook bij aan de CO2-vermindering!

De voordelen van pellets

  • Het stockeren is gemakkelijk en ze hebben een hoge energiedichtheid
  • U kan ze gemakkelijk in sommige van onze stations terugvinden en kopen
  • Ze drogen de lucht niet uit
  • Pellets worden gemaakt uit hernieuwbare afvalstoffen
  • Ze kunnen gemakkelijk en lokaal geproduceerd worden en u ondersteunt de lokale economie
  • Ze bieden evenveel warmte en comfort als aardolie of gas
  • Ze zijn proper en gemakkelijk te gebruiken
  • Ze worden gemaakt uit hernieuwbare afvalstoffen en hebben geen invloed op het broeikaseffect

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #