Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Wanneer ga ik mijn mazoutchèque ontvangen?

Gepost op 29/03/2022

2 minuten leestijd

Een korting van 200 euro zal worden toegekend aan gezinnen die zich verwarmen met mazout, propaan of butaan

Op 15 maart beloofde de regering-De Croo dat een korting van 200 euro zou worden toegekend aan gezinnen die zich verwarmen met mazout, propaan of butaan.

We hebben hierover nu iets meer informatie.

Hoewel de wet pas deze zomer zal worden gepubliceerd, werd het ontwerp van deze wet begin april goedgekeurd.

Samengevat:

  • Een eenmalige premie zal worden toegekend aan iedere natuurlijke persoon die tussen 15 november 2021 en 15 november 2022 een bestelling plaatst.
  • Iedereen die in een huis of appartement woont kan de cheque aanvragen. Er zal echter slechts één cheque per huishouden worden toegekend.

Hoe zal dit in de praktijk werken?

  • Tegen dan zal de FOD Economie een onlinetool ontwikkelen voor de betaling van de cheque.
  • Elke burger die een cheque wenst zal een kopie van zijn factuur, een betalingsbewijs en zijn nationaal rijksregisternummer moeten voorleggen. Het is daarom belangrijk de factuur en het betalingsbewijs te bewaren totdat het platform online staat.
  • Burgers die geen toegang hebben tot het internet kunnen ook rechtstreeks een aanvraag indienen bij de FOD Economie met behulp van een papieren formulier.
  • Distributeurs van stookolie mogen zelf geen korting toekennen op de factuur voor de verkoop van stookolie.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website: https://www.brafco.be/nl/nieuws/cheque-van-200-eu-voor-gebruikers-van-stookolie-en-propaan-in-bulk

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter